Close
Nem hitte el az internet, hogy valódi ez a fotó, annyira ritka látványt örökít meg

Nem hitte el az internet, hogy valódi ez a fotó, annyira ritka látványt örökít meg

Andrea Ravagnani november 23-án kapta lencsevégre a Dolomitokat, de nem ám akárhonnan.

A fotósnak mintegy kétszáz kilométerről, a Ravenna megyei Sant’Albertóból sikerült varázslatos képet készíteni a hegyvonulatról. A fotót az Emilia Romagna Meteo Facebook-oldal is megosztotta, és a poszthoz több száz komment érkezett, köztük nem kevés hitetlenkedővel. Mint Ravagnani elmondta, talán ő sem hitte volna el, hogy ilyesmi lehetséges, ha nem látja a saját szemével.

A fotós a vízimadarak havi összeírásához készítette a felvételt a helyi ornitológiai egyesületnek és a nemzeti parknak, és hirtelen nem is tudta, hogy mit lát, ezért

egy hegyfelismerő alkalmazás segítségével azonosította a Dolomitokhoz tartozó Pale di San Martinót.

Mint hozzátette, soha nem látta még innen ilyen tisztán a hegységet, bár az előfordult, hogy látott valamit messziről derengeni a háttérben.

Úgy véli, hogy az időjárás teremtett egyedülálló látási viszonyokat, miután a korábbi vihar után kisütött a nap. Nemcsak a Dolomitok bukkantak fel, de az Appenninek láncát is lehetett látni egészen San Marinóig, a szemközti oldalon pedig az Alpokat, teljes pompájában.

Itt megtudhatod, hogy milyen az igazi dolce vita a Dolomitokban, és miért rózsaszínebb a naplemente, de választék akad bőven, ha Olaszországban keresel téli élményeket.

(Forrás: Ravenna e dintorni, képek: Getty Images)

 

olaszország | dolomitok | ravenna | fotó

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram