Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata döntős lett az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében, az eredményhirdetés jövő héten, október 22-én lesz.

A díjat azért alapították 2014-ben, hogy fokozzák az európai kulturális turisztikai célpontok láthatóságát,

lehetőséget adjanak arra, hogy megosszák tapasztalataikat, tudásukat, valamint elősegítsék közöttük a hálózatépítést. Idén az ECTN a következő témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint a borturizmus.

A Millenáris Széllkapu Park (Fotó: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt – TSPC)

A BFTK a következő újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be a pályázatában:

Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

Az eredményhirdetés és díjátadó is online formában zajlik majd október 22-én a kialakult járványügyi helyzet miatt, az eseményen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja a fővárosról szóló pályázatot egy percben bemutatni, amelyet innen lehet letölteni. És ha valakit érdekel a díjátadó ceremónia, akkor itt tud rá regisztrálni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus)

Óbudai Hajógyári Sziget | Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ | Faix Csaba | Unicum gyár | Tspc

FOLYTASD EZZEL

A világ kilenc leghíresebb bunkerét ma is számtalan rejtély övezi

Egy otthon, ami összeköti a múltat, a jelent és a jövőt

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram