Close
Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata döntős lett az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében, az eredményhirdetés jövő héten, október 22-én lesz.

A díjat azért alapították 2014-ben, hogy fokozzák az európai kulturális turisztikai célpontok láthatóságát,

lehetőséget adjanak arra, hogy megosszák tapasztalataikat, tudásukat, valamint elősegítsék közöttük a hálózatépítést. Idén az ECTN a következő témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint a borturizmus.

A Millenáris Széllkapu Park (Fotó: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt – TSPC)

A BFTK a következő újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be a pályázatában:

Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

Az eredményhirdetés és díjátadó is online formában zajlik majd október 22-én a kialakult járványügyi helyzet miatt, az eseményen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja a fővárosról szóló pályázatot egy percben bemutatni, amelyet innen lehet letölteni. És ha valakit érdekel a díjátadó ceremónia, akkor itt tud rá regisztrálni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus)

Óbudai Hajógyári Sziget | millenáris park | Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ | Tspc | Unicum gyár

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom