Close
Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata döntős lett az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében, az eredményhirdetés jövő héten, október 22-én lesz.

A díjat azért alapították 2014-ben, hogy fokozzák az európai kulturális turisztikai célpontok láthatóságát,

lehetőséget adjanak arra, hogy megosszák tapasztalataikat, tudásukat, valamint elősegítsék közöttük a hálózatépítést. Idén az ECTN a következő témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint a borturizmus.

A Millenáris Széllkapu Park (Fotó: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt – TSPC)

A BFTK a következő újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be a pályázatában:

Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

Az eredményhirdetés és díjátadó is online formában zajlik majd október 22-én a kialakult járványügyi helyzet miatt, az eseményen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja a fővárosról szóló pályázatot egy percben bemutatni, amelyet innen lehet letölteni. És ha valakit érdekel a díjátadó ceremónia, akkor itt tud rá regisztrálni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus)

Tspc | Kőbányai Sörgyár | hlinka zsolt | Juhász Norbert | Óbudai Hajógyári Sziget

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram