Close
Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata döntős lett az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében, az eredményhirdetés jövő héten, október 22-én lesz.

A díjat azért alapították 2014-ben, hogy fokozzák az európai kulturális turisztikai célpontok láthatóságát,

lehetőséget adjanak arra, hogy megosszák tapasztalataikat, tudásukat, valamint elősegítsék közöttük a hálózatépítést. Idén az ECTN a következő témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint a borturizmus.

A Millenáris Széllkapu Park (Fotó: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt – TSPC)

A BFTK a következő újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be a pályázatában:

Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

Az eredményhirdetés és díjátadó is online formában zajlik majd október 22-én a kialakult járványügyi helyzet miatt, az eseményen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja a fővárosról szóló pályázatot egy percben bemutatni, amelyet innen lehet letölteni. És ha valakit érdekel a díjátadó ceremónia, akkor itt tud rá regisztrálni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom