Close
Nagyot drágul idén a luxus Horvátországban

Nagyot drágul idén a luxus Horvátországban

A bérelhető luxusvillákra mindig nagy az igény, de idén mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki csúcskategóriás szállást foglalna.

Decembere óta telítődnek a foglalási naptárak, elsősorban az osztrák turistáknak köszönhetően, akik mellett a britek is nagy részt vállalnak a luxusüdülésekből, a németek viszont az idén a szokásosnál nagyobb számban választják Görögországot. Egyre többen érkeznek viszont Európán kívülről.

Az egyik luxusutazási iroda adatai szerint az idén biztosított szállások felében hét éjszakát töltöttek el a vendégek, a németek nyaralnak a legtovább, körülbelül tíz napot, a turisták pedig Isztrián töltik el a legtöbb időt a horvát régiók közül.

Isztriára és a Kvarner-öböl térségébe többnyire németek és osztrákok foglalnak szállást,

a messzebbről érkező európaiak, például a britek viszont inkább repülővel jönnek és Splitben szállnak le, ahonnan továbbindulnak a környékbeli dalmát falvakba.

Horvátországban drágulásokat okozott az euróra történő átállás is, de ezzel együtt is érdemes nyaralást tervezni a szomszédba, például erre az öt helyre.

(Forrás: Total Croatia News, képek: Getty Images)

Horvátország | drágulás | luxus | luxusvilla

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram