Nagyot drágul idén a luxus Horvátországban

A bérelhető luxusvillákra mindig nagy az igény, de idén mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki csúcskategóriás szállást foglalna.

Decembere óta telítődnek a foglalási naptárak, elsősorban az osztrák turistáknak köszönhetően, akik mellett a britek is nagy részt vállalnak a luxusüdülésekből, a németek viszont az idén a szokásosnál nagyobb számban választják Görögországot. Egyre többen érkeznek viszont Európán kívülről.

Az egyik luxusutazási iroda adatai szerint az idén biztosított szállások felében hét éjszakát töltöttek el a vendégek, a németek nyaralnak a legtovább, körülbelül tíz napot, a turisták pedig Isztrián töltik el a legtöbb időt a horvát régiók közül.

Isztriára és a Kvarner-öböl térségébe többnyire németek és osztrákok foglalnak szállást,

a messzebbről érkező európaiak, például a britek viszont inkább repülővel jönnek és Splitben szállnak le, ahonnan továbbindulnak a környékbeli dalmát falvakba.

Horvátországban drágulásokat okozott az euróra történő átállás is, de ezzel együtt is érdemes nyaralást tervezni a szomszédba, például erre az öt helyre.

(Forrás: Total Croatia News, képek: Getty Images)

luxusvilla | drágulás | luxus | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom