Valószínűleg komoly áremeléssel kell számolni a fagyi esetében.
A drágulás alapvető okaként a vendéglátóhelyek azt jelölték meg, hogy az alapanyaggyártók drágábban adják a termékeiket, illetve emelkedtek a közüzemi- és a bérleti díjak is.
Mindezek következtében várhatóan tíz százalékos áremelés történik, ami kihívások elé állítja a cukrászdákat – írja a Portfolio a Kisalföld.hu körkérdéseire hivatkozva.
A Kisalföld.hu szerint így a mostani 550 forintos átlagárról akár 650 forintra is emelkedhet egy gombóc fagylalt ára ezen a nyáron.
(Forrás: Portfolio, fotók: Getty Images)
fagylalt | drágulás | áremelés | nyár | fagyi
Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot
Ezeket az ételeket tedd először a grillre
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!