Close
Az ehhez hasonló balesetek miatt tilos a reptereken drónozni

Az ehhez hasonló balesetek miatt tilos a reptereken drónozni

A jelentések szerint augusztus 18-án egy drón találta el az Emirates Dubajból Nizzába érkező Airbus A380-800-as típusú gépét a francia város repülőterén.

Az ütközés során megsérült egy szárnyelem, így a repülőgépet egy időre ki kellett vonni a forgalomból. Az érintett részt azóta kicserélték, de a gép biztonsági okokból egyelőre a földön marad. Az incidensben senki nem sérült meg, de a másnapra halasztott visszafelé utat már egy másik géppel kellett megtenni.

A vizsgálódó szervezetek ugyanakkor nem erősítették meg, hogy tényleg drón okozta a sérülést.

A légiirányító osztály vezetője, Bruno Boulay szerint nincs bizonyíték az állítás alátámasztására, mint mondta, az incidenst akkor jelentették, amikor a repülőgép már a földön volt, a pilóta azt mondta az irányítótoronynak, hogy olyan probléma adódott, amely akadályozza a későbbi felszállást.

A kivizsgálásban résztvevő, franciaországi Polgári Repülésbiztonsági Kutatási és Elemzési Hivatal sem tudja mindent kizáróan megerősíteni, hogy drón okozta a balesetet.

A repülőtereken és azok környékén engedély nélkül felbukkanó drónok miatt azonban az utóbbi évtizedben sok aggodalom merült fel, az egyik leghírhedtebb incidens 2018 decemberében történt a londoni Gatwicken a karácsonyi csúcs idején, amikor két drón repült el a reptér felett, és a légikikötőt két napra be kellett zárni.

Ugyanakkor olyan drón is létezik, amelyik éppen ellenkezőleg, megakadályozhatja a felesleges járatkéséseket.

(Forrás: Schengen Visa Info, Simple Flying, képek: Getty Images)

 

 

repülőtér | drón | ütközés | Nizza | emirates

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram