Égből érkező segítséggel küzdenek a koronavírus terjedése ellen Szingapúrban

Mindent látnak.

Szingapúrban drónokkal figyelmeztetik a lakosokat arra, ha túl közel állnak egymáshoz, vagy éppenséggel megszegik a világjárvány idején kötelezően betartandó, távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az izraeli Airobotics cég által gyártott drónok nem csupán olyan területekre képesek eljutni, illetve olyan helyeket is látnak, amelyeket egy hagyományos járőr nem tud megközelíteni,

hanem felvételeket is készítenek a renitensekről, melyeket aztán elküldenek a rendőrségnek.

Minderre azért volt szükség, mert az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fertőzöttek száma: jelenleg 55 ezer megbetegedésről tudni, eddig huszonhét haláleset történt.

A járvány elején egyébként pozitív példaként emlegette a nemzetközi sajtó a városállamot, ugyanis úgy tűnt, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően sikerült alacsonyan tartani az esetszámot. A vírus azonban terjedni kezdett Szingapúr vendégmunkás-negyedében, ahol rengetegen zsúfolódtak össze kis helyen.

A külföldről hazatérőkre, valamint a Szingapúrba érkezőkre két hét kötelező karantén vár, és elektronikus nyomkövetőt kell viselniük. Korábban a városállam elindította a TraceTogether nevű applikációt, amely figyelmezteti a felhasználóját, ha az közel került egy igazoltan koronavírussal fertőzött személyhez – a rendszer azonban komoly aggályokat vetett fel a személyiségi jogokkal kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

Minden, amit érdemes tudni Szingapúrról, Délkelet-Ázsia leggazdagabb városáról

A hatalmas felhőkarcolók árnyékában templomokat, hangulatos apró házakat, nyüzsgő piacokat és zöldellő parkokat fedezhetünk fel.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

covid-19 | megfigyelés | figyelmeztet | drónok | megoldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom