Close
Drónos házhoz szállítást tesztel a Pizza Hut

Drónos házhoz szállítást tesztel a Pizza Hut

Hamarosan valósággá válhat mindaz, amit korábban csak sci-fi filmekben láthattunk? Drónok segíthetnek a futároknak a házhoz szállításban az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc legújabb innovációjának köszönhetően. A koncepciót jelenleg tesztelik.

A Pizza Hut izraeli leányvállalata nemrégiben bejelentette: dróntechnikát tesztelnek, melynek első fázisában még nem házhoz szállítják az ételeket, hanem központi gyűjtőpontokra, drosztokra vagy parkolókba, ahol a futárok ezeket át tudják venni, és le tudják szállítani a megrendelőknek. A módszer segítségével a házhoz szállítás ideje jelentősen rövidülne, így a kiszolgálható terület nagyságát is növelni tudnák, még több fogyasztót tudnának ellátni frissen sült pizzával.

“A drónos házhoz szállítás szexi dolog, amiről beszélni lehet, de nem reális, ha azt gondoljuk, hogy látni fogjuk, ahogy az égen repülő drónok hamarosan pizzákat dobnak mindenki hátsókertjébe” – mondta Ido Levanon, a Dragontail Systems vezérigazgatója és igazgatója a Wall Street Journal-nak.

A lánc az eszközöket légügyi hatóság által jóváhagyott leszállási zónákban fogja használni, hasonlóan ahhoz, ahogyan az Uber Eats tesztelte a rendszerét még 2019-ben, San Diegóban.

Úgy tudni, az ország illetékes minisztériuma csupán egyetlen étteremből engedélyezte a drónok kirepülését egy meghatározott nagyságú hatótávolságon belül, de további engedélyek megadására lesz szükség a teszthez. A jelenlegi súlyhatárba ugyanis csupán két pizza és egy üdítő fér bele.

Mint ismert, 2016-ban az új-zélandi Domino volt a világ első vállalata, amely drónos étel-házhozszállítási szolgáltatást ígért. Az azóta eltelt öt évben azonban még mindig nem tudta eredményesen integrálni mindennapi működésébe az eszközöket, ugyanis a légügyi rendelkezések folyamatosan akadályokat gördítenek a megvalósítás elé.

Drónok, drónok mindenhol

A jövő nemhogy benyit a kertkapun, hanem már a bejárati ajtón csönget: itt az Astro Elroy névre keresztelt Passenger Drone-ja, amellyel a közeljövőben utazhatunk is. Drónokkal kirakott fakoronák az építészet jövőjét mutatják meg, és egy drón segít parádés fotókat készíteni az izolációról egy litván fotósnak.

(Fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Megszületett a világ első biológiailag lebomló és komposztálható műanyagja
Digitális tartalomgyártóként debütál a Brain Bar csapata
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom