Close
Látványos drónvideó fedi fel az ősi Skócia titkos arcát

Látványos drónvideó fedi fel az ősi Skócia titkos arcát

A felvételeket készítő John Duncan úgy fogalmazott: soha nem volt még olyan büszke arra, hogy Skócia a hazája, mint most.

Hét hónapig tartott ennek a hihetetlenül látványos drónvideónak a forgatása, mely huszonegy lenyűgöző helyen készült. Az alkotónak nem ez az első filmje, amely a skót tájat dolgozza fel. A három részes trilógia azonban egyfajta evolúciós folyamatnak is tekinthető, hiszen az első videó csupán gyönyörű felvételek gyűjteménye volt. A második az ország érintetlen természetét és vadállatait mutatta be, a harmadik epizód pedig arra világít rá, hogy a filmes számára mit jelent Skócia.

És hogy mi alkotja szerinte a szülőföldjét? Ősi építészeti emlékművek, geológiai különlegességek, impozáns kastélyok, szeszélyes időjárás, dacos ellenállás, félelmetes csend, a horizonton felkelő nap, soha el nem felejthető pillanatok, a szabadság csodája.

video | Skócia | drón | kisfilm | útifilm

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Gyönyörűen ellentmondásos érzelmeket ébreszt a vidéki Amerika

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom