Close
Megállíthatatlanul hasít a luxusingatlan-piac ebben a városban

Megállíthatatlanul hasít a luxusingatlan-piac ebben a városban

Ide mentik a vagyonukat a gazdag oroszok is.

Az elmúlt 12 hónapban 89 százalékkal drágultak a dubaji luxusingatlanok, de az olyan népszerű negyedekben, mint a Pálma-sziget, a Jumeirah-öböl és az Emirates Hills, több mint száz százalékkal nőttek az árak, miután a tehetős vásárlók sorban álltak, hogy bebiztosítsák magukat a város új szállodafejlesztései közepette.

Jumeira Beach

Egy Palm Jumeirah-i villa például rekordáron, 82 millió dollárért kelt el még júliusban, és a város ingatlanbevételei szeptemberben két nap alatt meghaladták a 325 millió dollárt 386 eladással.

– Dubajban továbbra is felfelé megy a luxusingatlanok értéke, és csak a harmadik negyedévben 29 százalékkal nőttek az árak, amit a nagyon gazdagok özöne táplál, akik Dubaj legfelkapottabb kerületeiben szeretnék berendezni a második otthonukat – mondta Faisal Durrani, a Knight Frank ingatlantanácsadó cég közel-keleti kutatásokért felelős vezetője.

Az új vásárlók közül sokan érkeznek Svájcból, Németországból és Franciaországból, és sok gazdag orosz is Dubajba menti a vagyonát. Miután itt nem foglalják le az oligarchákhoz köthető tulajdonokat, az ország valódi jacht- és magánrepülő-menedékké vált.

Egyesek szerint azonban a fellendülésnek hamarosan vége lehet, és azt jósolják, hogy a lakásárak 2022-ben 6,5 százalékkal, 2023-ban pedig 3 százalékkal csökkennek. Mások szerint viszont a csökkenésnek egyelőre semmi jele nem mutatkozik.

Az ingatlanárak idén Magyarországon is gyorsan száguldtak felfelé, de most megkezdődött a “szétválás”, miután közel tíz éve nem hirdettek még ennyi eladó házat, mint most.

(Forrás: Robb Report, képek: Getty Images)

árak | dubaj | ingatlan | luxusingatlan

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram