Close
Brutális napi díjért állomásoznak az orosz oligarchák magánrepülői Dubajban

Brutális napi díjért állomásoznak az orosz oligarchák magánrepülői Dubajban

Az orosz oligarchák magánrepülői úgy tűnik, jó menedékre találtak, de ennek bizony borsos ára van.

Amikor az Egyesült Államok és Európa szankciókat vezetett be Oroszország és milliárdos oligarchiái ellen az ukrajnai háború miatt, komoly fejtörést okozott a dúsgazdagok számára, hogy olyan menedéket találjanak magánrepülőik számára, ahol biztonságban tudhatják azokat a lefoglalások elől.

A gépek Dubajba özönlöttek, de gyakorlatilag nem tudnak onnan elmenni.

A műholdfelvételek szerint több tucat, orosz oligarchákhoz köthető magánrepülő sorakozik a kifutópálya mellett egy sivatagi terminálnál. Az Egyesült Arab Emirátusok és azon belül is Dubaj azt követően lett az orosz luxusgépek befogadóhelye, hogy nem vezették be az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat.

Ehelyett diplomáciai megoldást sürgetnek az orosz-ukrán háború megoldására.

A WINGX szerint parkolnak magánrepülőgépek Isztambulban és Tbilisziben is, míg

a török városban ötvennégy, addig Grúziában két gép található.

A Flightradar24 nyomkövető oldal szerint a világ legismertebb orosz oligarchája, Roman Abramovics március 4-én 250 millió dolláros Boeing Co. 787 Dreamlinerével repült Dubajba, annak utolsó ismert helyére. Szintén az Egyesült Arab Emírségekbe repült Viktor Rasnyikov acélmágnás, Mihail Gucerijev és Arkagyij Rotenberg gépe is. Ez utóbbi milliárdos vállalkozó Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi dzsúdópartnere volt. Úgy tudni,

a magángépek parkolási díja brutálisan magas, naponta nagyjából ezer dollárba, azaz 348 ezer forintba kerül.

Nem mindegyik magánrepülő jutott el azonban Dubajig. Az Eugene Shvidler olajmágnáshoz tartozó Bombardier Global 6500 típusú magánrepülőgép például a tervek szerint március 8-án repült volna Londonból az Emírségekbe, azonban lefoglalták, így az Egyesült Királyságban ragadt.

(Forrás: The Wall Street Journal, fotók: Getty Images)

repülő | szankció | dubaj | ukrán | háború

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom