Close
Ez lehet a világ legnagyobb kerékpáros-barát városa

Ez lehet a világ legnagyobb kerékpáros-barát városa

Az ír főváros zöld projektjének keretében 2025-ig új kerékpárutakat és gyalogutakat alakítanak ki.

Koppenhága és Amszterdam után Dublin lehet a kerékpárosok földi mennyországa. Az ír főváros vezetése ugyanis bejelentette, hogy a csatornák mentén kiterjedt kerékpáros hálózatot hoznak létre. Az úgynevezett Greenways stratégia keretében az észak-dublini Királyi csatornát egy gyönyörű, 2,1 kilométer hosszú zöldterületté alakítják át.

Az új út lehetővé teszi, hogy a kerékpárosok eljuthassanak Phibsborough-tól a Silicon Docks-ig és a Liffey folyóig.

Jelenleg a város kerékpáros hálózata csupán tíz kilométer hosszú azonban a következő nyolc évben ez háromszáztíz kilométerre bővülhet majd.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kerékpár | bicikli | dublin | kerékpáros út

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom