Close
Van egy hetvenes évekbe visszarepítő időkapu Washingtonban

Van egy hetvenes évekbe visszarepítő időkapu Washingtonban

Kicsit provokálni akar, de azért kreatív, innovatív és inspiráló ez a Washingtonban található közösségi ház.

Az első benyomások alapján egy ökotudatos hippiszállodának tűnik az Államok fővárosának egyik kedvenc helye, jó adag retróval, no meg némi békebeli hangulattal és emlékkel a klasszikus vinillemez-játszóktól kezdve egészen a fekete keretes családi fotókig.

A washingtoni Eaton nem csupán hotelként működik, hanem lényegében egy bohém közösségi térnek fogható fel.

Beülhetünk dolgozni a háromszáz fős munkaállomásra, edzések helyett a spiritualitásra épülő különféle gyógyító kezeléseket vehetünk igénybe a wellness-részlegén, a jógától kezdve a hangfürdőkig megnyugtathatjuk a lelkünket az erre a célra szeparált helyiségekben, esténként iszogathatunk a bárban, és természetesen az éjszakát is eltölthetjük itt.

A tervezők és a tulajdonosok a 21. századi igényeknek megfelelően maximálisan odafigyeltek a fenntarthatóságra, ezért a bútorok egy része bambuszból készült. Hogy mennyire átszállja a helyet a hippi-életérzés, leginkább akkor vesszük észre, amikor az éjjeliszekrényen a Biblia helyett az Emberi Jogok Nyilatkozatát találjuk, a tetőtéri bárban pedig vegán snackekből válogathatunk csak,

kívánságainkat farmerben és bomber dzsekiben dolgozó személyzet lesi.

Az Eatonnek saját rádióállomása van, ahol akár élőben követhetjük, amint interjúkat adnak a meghívott művészek, de ha ez nem lenne elég, akkor egy ötven fő befogadására képes art deco stílusú moziban is nézhetünk filmeket.

Afféle inkubátorháznak is felfogható a hely, ahol teret kapnak a még felfedezés előtt álló tehetségek, hogy megmutassák magukat, eszmét cseréljenek és megcsapolhassák kreatív vénájukat.

Egy éjszaka ára kétszáz dollárról indul a kétszázkilenc lakosztályos épületben, de az Eatonnek nem csak a szállodai szobákból van bevétele, hanem művészek és aktivisták által gründolt workshopokat is szervez, illetve helyiségeket ad bérbe rendezvényekhez, csapatépítőkhöz, de még esküvőkre is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eatonworkshop.com, Brabbu.com)

washington | usa | közösségi tér | hotel | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram