Close
Van egy hetvenes évekbe visszarepítő időkapu Washingtonban

Van egy hetvenes évekbe visszarepítő időkapu Washingtonban

Kicsit provokálni akar, de azért kreatív, innovatív és inspiráló ez a Washingtonban található közösségi ház.

Az első benyomások alapján egy ökotudatos hippiszállodának tűnik az Államok fővárosának egyik kedvenc helye, jó adag retróval, no meg némi békebeli hangulattal és emlékkel a klasszikus vinillemez-játszóktól kezdve egészen a fekete keretes családi fotókig.

A washingtoni Eaton nem csupán hotelként működik, hanem lényegében egy bohém közösségi térnek fogható fel.

Beülhetünk dolgozni a háromszáz fős munkaállomásra, edzések helyett a spiritualitásra épülő különféle gyógyító kezeléseket vehetünk igénybe a wellness-részlegén, a jógától kezdve a hangfürdőkig megnyugtathatjuk a lelkünket az erre a célra szeparált helyiségekben, esténként iszogathatunk a bárban, és természetesen az éjszakát is eltölthetjük itt.

A tervezők és a tulajdonosok a 21. századi igényeknek megfelelően maximálisan odafigyeltek a fenntarthatóságra, ezért a bútorok egy része bambuszból készült. Hogy mennyire átszállja a helyet a hippi-életérzés, leginkább akkor vesszük észre, amikor az éjjeliszekrényen a Biblia helyett az Emberi Jogok Nyilatkozatát találjuk, a tetőtéri bárban pedig vegán snackekből válogathatunk csak,

kívánságainkat farmerben és bomber dzsekiben dolgozó személyzet lesi.

Az Eatonnek saját rádióállomása van, ahol akár élőben követhetjük, amint interjúkat adnak a meghívott művészek, de ha ez nem lenne elég, akkor egy ötven fő befogadására képes art deco stílusú moziban is nézhetünk filmeket.

Afféle inkubátorháznak is felfogható a hely, ahol teret kapnak a még felfedezés előtt álló tehetségek, hogy megmutassák magukat, eszmét cseréljenek és megcsapolhassák kreatív vénájukat.

Egy éjszaka ára kétszáz dollárról indul a kétszázkilenc lakosztályos épületben, de az Eatonnek nem csak a szállodai szobákból van bevétele, hanem művészek és aktivisták által gründolt workshopokat is szervez, illetve helyiségeket ad bérbe rendezvényekhez, csapatépítőkhöz, de még esküvőkre is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Eatonworkshop.com, Brabbu.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom