Ebben a könyvesboltban vaksötétben "lebegő" könyvek közül lehet válogatni

Bizonyára sokunk fejében él még az a gyerekkorból származó emlékkép, amikor titokban becsempésztünk egy zseblámpát, és a takaró alá bújva olvastunk a sötét szobában. Hasonló élményt ígér ez a tajvani könyvesbolt.

Az egykori raktárból kialakított Wuguan Books Kaohsziung városának kreatív negyedében debütált, és legalább annyira tekinthető művészeti kiállításnak, mint könyvesboltnak.

A látogatók ugyanis extrém körülmények között, koromsötétben böngészhetnek az üzletben, fényt kizárólag a könyveket megvilágító reflektorok és az íróasztalok olvasólámpái adnak nekik.

A sötét környezet és a gyengéden megvilágított könyvek együtt azt az illúziót keltik, mintha a könyvek lebegnének, miközben a háttér többi része eltűnik. Az üzletben összesen négyszáz könyvespolc található, mindegyiken csupán egy lebegő könyv várja, hogy leemeljék onnan.

A boltot úgy tervezték meg, hogy az emberek minden könyvre külön-külön tudjanak összpontosítani egy olyan különleges környezetben, melyben lényegében nem látnak semmit, a többi érzékük tehát felerősödik.

Az élményboltban furcsa szabályokat kell betartani. Zseblámpát és világító mobiltelefont tilos használni, a bejáratnál pedig kiírják, hogy lehetőleg akkor se kiabáljon senki, ha véletlenül a lábára lépnek. Amennyiben ketten is ugyanazt a könyvet szemelték ki maguknak, akkor azt javasolják, hogy szerezzék meg a másik telefonszámát, és egyezzenek meg róla.

A Wuguan nem arra szolgál, hogy a látogató szétfilterezett képet töltsön fel az Instagramra. Ebben a békés környezetben inkább az énidő eltöltése a lényeg, hogy a vendég nyugodtan kommunikáljon a lelkével.

Bár az üzletben nincs túl nagy választék, a látogatók maradhatnak hosszabb időre is. A sötétség segít nekik abban, hogy olyan könyveket is levegyenek a polcról, melyeket egy hagyományos könyvesboltban nem mernének megtenni.

Leginkább az erotikus témájú, illetve a lélekről, az érzésekről és a negatív energiákról szóló kiadványok tartoznak ide.

A könyvesboltba kizárólag tizennyolc éven felüliek léphetnek be, mert jó néhány olyan könyv kapható, melyek érzékeny témát taglalnak, illetve az üzletben árulnak még szexuális segédeszközöket is.

"Olyan esetek, amelyekről azt gondoltuk, hogy biztosan előfordulnak majd (a vevők elesnek, lopnak, netán elalszanak), szinte soha sem történtek meg – mondta Su Yu-shan, az üzlet menedzsere. – De sokan hezitáltak a bejáratnál, mert féltek a sötéttől. Azt hitték, ez egy kísértetjárta ház."

Ez is érdekelhet:

A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

Minimalizmus a maximumon, kerámiaművesség a leghozzáértőbb módon.

(Forrás: CNN, fotók: archello.com)

megvilágítás | üzlet | egyedi | tajvan | könyv

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom