Ebben a természeti csodában csak minden év februárjában gyönyörködhetünk

Maximum két hétig lehet látni a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park bámulatos jelenségét.

Messziről tűzfalnak tűnik, és szinte elvakítja az embert. A sziklás hegycsúcsról lefelé folyó víztömeg és a nap sugarainak találkozásának köszönhetjük ezt az illúziót, amely legjobb esetben két hétig tart minden év februárjában.

Az Egyesült Államok második nemzeti parkjában a hónap második felében lehet megfigyelni a természeti csodát naplemente előtt nagyjából öt-tizenöt perccel. A tűzfal a park híres jelképénél, az 1095 méter magas, függőleges El Capitan gránitsziklánál található.

Ebben az időszakban fotósok és turisták hada lepi el a Yosemite ezen részét, hogy a lehető legjobb helyről és szögből fényképezzék le a folyamot, ennek érdekében már kora délután megérkeznek elfoglalni az ideális szpotokat.

A megnövekedett érdeklődés természetesen korlátozásokkal jár: február 14. és 27. között déltől este hét óráig nem lehet behajtani az El Capitanhoz, hanem a vendégeknek a Yosemite vízesésnél le kell tenniük az autót, és onnan mintegy másfél mérföldes sétával közelíthetik meg a sziklát.

Mivel az év ezen időszakában elég hideg van arrafelé, és a jelenség napnyugtakor látható, ezért a park vezetése arra ösztönzi a látogatókat, hogy öltözzenek fel melegen, és vigyenek magukkal zseblámpát. A tűzfalat ingyen és külön engedély beszerzése nélkül meg lehet nézni, csak arra kérik az élményvadászokat, hogy ne szemeteljenek, és vigyázzanak a környezetre.

Ez is érdekelhet:

Ezek Amerika legtöbbet fotózott helyei

Az alábbi híres helyeken milliónyi felvétel készül, merthogy ezeken kattintunk a legtöbbet. 

(Fotók: Getty Images)

láva | tűzfal | yosemite | ritkán látható | jelenség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom