Close
Itt aztán aligha kell filtert használni – Ezek Amerika legtöbbet fotózott helyei

Itt aztán aligha kell filtert használni – Ezek Amerika legtöbbet fotózott helyei

Annyi kultikus terület vagy épület van az Egyesült Államokban, hogy egy amerikai tripet csak úgy szabad elkezdenünk, ha előtte kipucoltuk számítógépünk merevlemezét, helyet biztosítva a tonnányi fényképnek. Az alábbi híres helyeken egészen biztosan milliónyi felvétel készül, merthogy ezeken kattintunk a legtöbbet. 

Walt Disney World, Orlando

Nem csupán legtöbbet fotózott, hanem a legboldogabb helye is az Államoknak a floridai csodapark, ami nem lehet véletlen, hiszen sírásra görbülő gyerekszájakat maximum akkor lehet itt látni, ha átmenetileg elfogyott a málnás vattacukor.

Hamupipőke kastélyától az újabbnak számító Disney’s Animal Kingdomig számos izgalmas attrakció várja vendégeket, akik a Disney MGM Stúdióban abba is bepillanthatnak, hogyan készülnek a Disney-figurák és a -mozifilmek.

Central Park, New York

A listán az első, de nem az utolsó ikonikus Nagy Alma-jelkép. A számos filmben feltűnt, Manhattan szívében található központi park a helyiek mellett a turisták nagy kedvence, ahol sétálni, görkorcsolyázni, piknikezni, baseballozni, futni, kerékpározni szoktak.

A közel négy négyzetkilométeren elterülő parknak állatkertje, télen korcsolyapályája is van, alkalmanként színházi előadások házigazdája.

Las Vegas

Négy és fél millió posztot találunk, ha rákeresünk az Instagramon a #lasvegasstrip hashtagre.

A neonfények városa igazi bakancslistás célpont, elvégre egyszer az életben muszáj ott megrántani a félkarú rablót, lapot kérni tizenkilencre, vagy a Caesar’s Palace-ben aludni – utóbbi a város legtöbbet fotózott szállodája.

Grand Canyon

A világ egyik legnépszerűbb nemzeti parkja az Államok nyugati részén található Grand Canyon Nemzeti Park, ahová évente milliónyi látogató érkezik, hogy aztán döbbenetes fotókat készítsen.

A 17 millió évvel ezelőtt létrejött völgyszurdok grandiózus méreteit és lenyűgöző szépségét látva aligha támadnak kétségeink, miért sorolják a föld hét természeti csodája közé.

Times Square, New York

A város legnyüzsgőbb epicentruma egy pillanatra sem alszik.

Nem egy klasszikus értelemben vett tér, hanem inkább egy forgalmas csomópont a Broadway és a Hetedik sugárút között, ahol sötétedés után élnek igazán a vakító fényességű reklámhirdetések.

Eredeti neve egyébként Longacre Square volt, manapság New York leglátogatottabb célpontja.

Yosemite Nemzeti Park

Az USA történetének második nemzeti parkja (1890-ben alapították) a kaliforniai Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin terül el.

A túrázók és a sziklamászók Mekkájának számít, ahol duzzadó vízesésekbe, mamutfenyőkbe és havas hegycsúcsokba egyaránt belefuthatunk az ezer kilométer (!) hosszan kanyargó túraútvonalakon. Ha becsukjuk a szemünket és elképzelünk egy nemzeti parkot, szinte biztosan a Yosemite pillanatai elevenednek fel.

Golden Gate híd, San Francisco

Naponta százezer autó halad át San Francisco és a világ talán legismertebb hídján, amely a közelmúltban volt nyolcvanesztendős.

A közhiedelemmel ellentétben nem pirosban, hanem hivatalosan International Orange színben pompázik, ami egy mélyebb vöröses árnyalat, hogy jóval figyelemfelkeltőbb legyen az erre haladó repülőgépek számára a gyakran ködbe burkolózó öbölben.

Niagara vízesés

Percenként 110 ezer köbméter víz zúdul le Kanada és az Egyesült Államok határán – ennél a mennydörgő csodánál jobb hátteret pedig aligha lehet találni egy igazán ütős fotóhoz.

A tökéletes Niagara-élmény helikoptertúrával kezdődik, majd hajóval a vízesés lábához is eljuthatunk, hogy megtapasztaljuk elképesztő erejét.

Szabadság-szobor, New York

Nem nagyon létezik híresebb műemlék nála.

Alighanem nincs olyan New Yorkban forgatott film sem, amelyben ne tűnne fel legalább egy pillanatra Amerika szimbóluma, amely a 20. század elején bevándorlók milliói számára az új életet jelképezte.

Az 1886-ban átadott szobor kilencvenhárom méter magas, a tetejébe 192, onnan a koronába pedig 377 lépcső vezet fel.

Route 66

Az USA legelső országútjainak egyike egyszerre testesíti meg a szabadság, a nosztalgia és a kaland érzését. A Chicago és Santa Monica közti, Mother Roadnak is nevezett négyezer kilométeres szakaszt manapság nagyrészt turisták és megszállottak keresik fel.

Napi nyolcórányi vezetéssel a kötelezően beiktatott fotózási szünetekkel együtt öt nap alatt hajthatunk rajta végig.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Close