Close
Ezek Amerika legtöbbet fotózott helyei

Ezek Amerika legtöbbet fotózott helyei

Annyi kultikus terület vagy épület van az Egyesült Államokban, hogy egy amerikai tripet csak úgy szabad elkezdenünk, ha előtte kipucoltuk számítógépünk merevlemezét, helyet biztosítva a tonnányi fényképnek. Az alábbi híres helyeken egészen biztosan milliónyi felvétel készül, merthogy ezeken kattintunk a legtöbbet. 

Walt Disney World, Orlando

Nem csupán legtöbbet fotózott, hanem a legboldogabb helye is az Államoknak a floridai csodapark, ami nem lehet véletlen, hiszen sírásra görbülő gyerekszájakat maximum akkor lehet itt látni, ha átmenetileg elfogyott a málnás vattacukor.

Hamupipőke kastélyától az újabbnak számító Disney’s Animal Kingdomig számos izgalmas attrakció várja vendégeket, akik a Disney MGM Stúdióban abba is bepillanthatnak, hogyan készülnek a Disney-figurák és a -mozifilmek.

Central Park, New York

A listán az első, de nem az utolsó ikonikus Nagy Alma-jelkép. A számos filmben feltűnt, Manhattan szívében található központi park a helyiek mellett a turisták nagy kedvence, ahol sétálni, görkorcsolyázni, piknikezni, baseballozni, futni, kerékpározni szoktak.

A közel négy négyzetkilométeren elterülő parknak állatkertje, télen korcsolyapályája is van, alkalmanként színházi előadások házigazdája.

Las Vegas

Négy és fél millió posztot találunk, ha rákeresünk az Instagramon a #lasvegasstrip hashtagre.

A neonfények városa igazi bakancslistás célpont, elvégre egyszer az életben muszáj ott megrántani a félkarú rablót, lapot kérni tizenkilencre, vagy a Caesar’s Palace-ben aludni – utóbbi a város legtöbbet fotózott szállodája.

Grand Canyon

A világ egyik legnépszerűbb nemzeti parkja az Államok nyugati részén található Grand Canyon Nemzeti Park, ahová évente milliónyi látogató érkezik, hogy aztán döbbenetes fotókat készítsen.

A 17 millió évvel ezelőtt létrejött völgyszurdok grandiózus méreteit és lenyűgöző szépségét látva aligha támadnak kétségeink, miért sorolják a föld hét természeti csodája közé.

Times Square, New York

A város legnyüzsgőbb epicentruma egy pillanatra sem alszik.

Nem egy klasszikus értelemben vett tér, hanem inkább egy forgalmas csomópont a Broadway és a Hetedik sugárút között, ahol sötétedés után élnek igazán a vakító fényességű reklámhirdetések.

Eredeti neve egyébként Longacre Square volt, manapság New York leglátogatottabb célpontja.

Yosemite Nemzeti Park

Az USA történetének második nemzeti parkja (1890-ben alapították) a kaliforniai Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin terül el.

A túrázók és a sziklamászók Mekkájának számít, ahol duzzadó vízesésekbe, mamutfenyőkbe és havas hegycsúcsokba egyaránt belefuthatunk az ezer kilométer (!) hosszan kanyargó túraútvonalakon. Ha becsukjuk a szemünket és elképzelünk egy nemzeti parkot, szinte biztosan a Yosemite pillanatai elevenednek fel.

Golden Gate híd, San Francisco

Naponta százezer autó halad át San Francisco és a világ talán legismertebb hídján, amely a közelmúltban volt nyolcvanesztendős.

A közhiedelemmel ellentétben nem pirosban, hanem hivatalosan International Orange színben pompázik, ami egy mélyebb vöröses árnyalat, hogy jóval figyelemfelkeltőbb legyen az erre haladó repülőgépek számára a gyakran ködbe burkolózó öbölben.

Niagara vízesés

Percenként 110 ezer köbméter víz zúdul le Kanada és az Egyesült Államok határán – ennél a mennydörgő csodánál jobb hátteret pedig aligha lehet találni egy igazán ütős fotóhoz.

A tökéletes Niagara-élmény helikoptertúrával kezdődik, majd hajóval a vízesés lábához is eljuthatunk, hogy megtapasztaljuk elképesztő erejét.

Szabadság-szobor, New York

Nem nagyon létezik híresebb műemlék nála.

Alighanem nincs olyan New Yorkban forgatott film sem, amelyben ne tűnne fel legalább egy pillanatra Amerika szimbóluma, amely a 20. század elején bevándorlók milliói számára az új életet jelképezte.

Az 1886-ban átadott szobor kilencvenhárom méter magas, a tetejébe 192, onnan a koronába pedig 377 lépcső vezet fel.

Route 66

Az USA legelső országútjainak egyike egyszerre testesíti meg a szabadság, a nosztalgia és a kaland érzését. A Chicago és Santa Monica közti, Mother Roadnak is nevezett négyezer kilométeres szakaszt manapság nagyrészt turisták és megszállottak keresik fel.

Napi nyolcórányi vezetéssel a kötelezően beiktatott fotózási szünetekkel együtt öt nap alatt hajthatunk rajta végig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Central Park | arizona | las vegas | legtöbbet fotózott | route 66

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram