Rá sem lehet majd ismerni erre a negyven éve elhanyagolt budapesti metrómegállóra

Eredményt hirdetett a IX. kerületi önkormányzat az Ecseri út metrómegálló felszíni rendezése kapcsán.

A pályázat győztese a közelmúltban felújított Bakáts tér terveit is jegyző Garten Studio munkája lett, amelyben építészként a LAB5 csapata működött közre.

A tér jelenlegi formáját 1980-ban a metró átadásával nyerte el, és az elmúlt évtizedekben nem történt sok változás a területen, csak a pavilonok száma nőtt meg, néhol a zöldterület rovására. Sok vita után a képviselőtestület végül 2021 szeptemberében úgy döntött, hogy a területen lecsökkenti a pavilonok számát, és a lakosság véleményét is kikéri arról, hogy hogyan nézzen ki a megálló környéke.

Az 1625 fő részvételével zajló közvéleménykutatás szerint

az itt közlekedők elsősorban pékséget, zöldség-gyümölcsöst, papír-írószer-boltot, bisztrót és kulcsmásolót szeretnének a területre.

Ami a pavilonokat illeti, a többség, vagyis a megkérdezettek 42 százaléka egyetértett abban, hogy sokkal kevesebbet szeretne belőlük látni, megelégednének négy-öt darabbal. Az emberek 31 és fél százaléka ugyanakkor úgy vélte, hogy maradhat az összes pavilon, míg 10,5 százalékuk szerint egyáltalán nincs szükség rájuk, 16 százalékuk szerint pedig akár kilenc-tíz is elférne belőlük. 

Itt Európa legszebb metróállomásaiban lehet gyönyörködni, de olyan nagyváros is akad, ahová még csak most érkezik az első szerelvény.

(Forrás: Építészfórum, képek: Ferencváros/Facebook)

metró | megálló | metroállomás | Ecseri út | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom