Egy amerikai séf kitalálta a "séfek Airbnb-jét"

Íme a Sidegig, a szakácsok alkalmi munka toborzója.

A neves amerikai séf, Sean Brock Ben Ellsworth-szel közösen alapított új projektje béta verzióban hónapok óta működik már, ám mostantól hivatalosan is elérhető. A szolgáltatás elsősorban szakácsoknak és éttermi dolgozóknak lehet hasznos.

A Sidegig lényege, hogy az oldalon regisztráló séfek elkészítik saját profiljukat, eddigi szakmai tapasztalataiktól kezdve az általuk preferált munkaidőig elég sok mindent megadnak magukról, aztán ha valamelyik étteremnek hirtelen extra munkaerőre van szüksége, a weblap összehozza a potenciális ügyfeleket. A séfek azonnal értesítést kapnak, ha valahol lehetőség adódik, és eldönthetik, jelentkeznek-e rá.

Az ötlet Ellsworth fejéből pattant ki, miután az éttermi mosogatója egyik nap nem ment be dolgozni, és ott maradt egyedül a piszkos tányérokkal. Általában valamelyik barátját hívja fel ilyenkor és fizet neki a melóért, de erre akkor nem volt lehetősége, viszont éppen értesítést kapott egy Airbnb-foglalásról.

Abban a pillanatban egészen más gondolat futott át az agyán: de jó lenne, ha a srác szobafoglalás helyett inkább elmosná az edényeket!

Követték egymást az események, és percek alatt összeállt a Sidegig koncepciója.

Brock jelentleg Nashville-ben él és dolgozik, ahol számtalan éttermi projekt fűződik a nevéhez. Mindent elkövet azért, hogy jobbá tegye az éttermi alkalmazottak munkakörülményeit, igyekszik megteremteni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között. A Sidegig pedig remekül passzol a filozófiájába.

Ez is érdekelhet:

Ebben az étteremben annyit fizetünk az ételért, amennyit akarunk vagy tudunk

Valamennyi vendég rendelhet az étteremben a menüből, akár fizet érte, akár nem.

(Fotók: Unsplash)

ügyfél | séf | sidegig | partner | jelentkezés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom