Close
Ez most az öt legjobb amerikai road trip

Ez most az öt legjobb amerikai road trip

Feltűnik számos kultfilmben, könyvben, valamire való bakancslista sincs nélküle. És tudunk magyarokról is, akik megcsinálták már A Nagy Amerikai Road Tripet, vagy legalább valami ahhoz hasonlót. Nekünk is van egy itinerünk a kontinens átszelésére, csak még azt nem tudjuk, mikor indulunk.

Overseas Highway

Az utazás a keleti partról, közelebbről Key Largóból indul, lehetőség szerint egy kabrióval, hogy miközben nyomjuk a pedált a floridai Seven Mile Bridge-en, érezzük az óceán cirógatását.

Előtte még érdemes megállni a John Pennekamp Coral Reef State Parkban búvárkodni egyet, majd kagylót kóstolni az Alabama Jackben, hogy aztán az említett gigantikus hídon át megérkezzünk Ernest Hemingway korábbi otthonába, Key Westbe, megmártózni kicsit a hullámokban.

Route 66

Közhelyes, tudjuk, de mégis hogy nézne ki egy amerikai autós túra a Mother Road érintése nélkül? A világ talán legismertebb útja Chicagótól Los Angelesig húzódik, de áthalad az Államok déli felén Texason és Georgián is, mielőtt Arizona és Kalifornia felé fordulna.

A 66-os jóvoltából az USA olyan oldalait ismerhetjük meg, melyeket hiába keressük a fotókon vagy a filmeken. Át kell élni. Délen járva pedig mi mást is lehetne kipróbálni, mint egy jó szaftos BBQ-t, mondjuk Ozarksban.

Pacific Coast Highway

Nem kevésbé ikonikus a kaliforniai partokat átszelő 655 mérföldes etap sem,

amely San Francisco vörösfenyős erdeiből indul, és a Csendes-óceán mentén halad egészen a Los Angeles-i homokos partokig.

A táj tehát egészen változatos és gyönyörű, az időjárás pedig talán ezen a szakaszon a legjobb.

LA-től Joshua Tree-ig

Rövidebb és könnyebb, elsősorban a kirándulók körében népszerű útról van szó. Az ideális választás erre a szakaszra egy Jeep Wrangler, amelyet nyugodtan fel lehet pakolni sörrel és húsokkal, hogy aztán Palm Springsben megálljunk az Ace Hotelnél csobbanni egyet, majd a száraz sivatagon át nyomva a pedált megérkezzünk Joshua Tree-be.

A Pappy + Harriet’s-ben jöhet egy kis grillezés és valamilyen koncert, hogy aztán visszainduljunk Palm Springsen át LA-be.

Charlestontól New Orleansig

Látnivalóban ez az etap sem szűkölködik. A déli államok másik arcát nyújtja a bájos Charlestonból kilövő trip, amely Savannahban folytatódik, ahol kötelező kipróbálni a város híres pralinéját, majd következhet a jól megérdemelt lábkinyújtás a Hilton Head Islandben.

A túra befejező szakaszát a zene vezeti, úgyhogy csontra tekert hangerővel mehet az előre elkészített, southern rockos, countrys Spotify-playlist, hiszen Atlanta, Nashville és Memphis érintésével a dzsessz fővárosában, New Orleansban szakíthatjuk át a képzeletbeli célszalagot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom