Close
Az Airbnb is elárulta, milyen évünk lesz utazási szempontból

Az Airbnb is elárulta, milyen évünk lesz utazási szempontból

Az év vége általában összegző listákról, míg az év eleje inkább a várható történésekről szól – mi is megírtunk már korábban néhány trendjövendölő jóslatot. Most az Airbnb adta ki 2020-as előrejelzéseit az utazással kapcsolatos irányokról, méghozzá az amerikaiak véleményére építve.

A fenntarthatóságra való törekvés és a minél kisebb ökológiai lábnyom még mindig a legfontosabb szempontok között szerepelnek, de aligha kockáztatunk azzal nagyot, hogy ez a két perspektíva nem csupán 2020-ra, hanem az előttünk álló esztendőkre is igaz lesz majd.

A kevesebb több

Az Airbnb által végzett felmérés szerint az amerikaiak ötvenkét százaléka inkább hosszú hétvégés pihenésekre költ, mintsem egy több hétig tartó, nagy utazásra.

És ha már pár napos kirándulásokat tesz, szívesebben tölti el az időt a luxusról lemondva, egyszerű, minimalista körülmények között, afféle vissza az alapokhoz jeligével.

Tárgyak helyett élmények

A válaszadó amerikaiak ötvenhét százaléka élményszerzésre költi a pénzét ahelyett, hogy kézzel fogható dolgokat vásárolna.

Az utazást tekintve mindez azt jelenti, hogy inkább kevesebbet fizet a szállásért, cserébe hajlandó többet áldozni az aktivitásokra (olyasféle izgalmakra például, mint amiket az Airbnb Experience kínál).

Szabadidő a szabadban

A felmérésben részt vettek egyharmada jóval több időt szeretne eltölteni a szabad ég alatt, minél közelebb a természethez.

Ez nem csupán a teljesítmény- vagy a gyalogtúrákat jelenti, hanem a vadkemping jellegű szállásokat is, nem beszélve az olyan különleges átmeneti hajlékokról, mint mondjuk a mostanában népszerű eszkimókunyhók.

Történelmi pillanatok

A válaszadók harminckét százaléka szívesen ismerne meg új kultúrákat, tanulmányozná más helyek történelmét.

2020-ra már ötvenezernél is több éjszakát foglaltak le kifejezetten történelmi környezetben található szállásokon.

Utazunk és eszünk

Sokaknak megfordult már a fejében, hogy legalább a nyaralás alatt kipróbálják a vegán vagy a vegetáriánus életmódot. Ehhez gyakorlatilag minden adott, alig akad már olyan étterem, ahol ne lehetne választani ezt az opciót.

A gasztroturisták száma pedig vélhetően tovább nő majd 2020-ban, mert minden harmadik válaszadó elárulta, hogy nyaralása alkalmával kifejezetten keresi a kulináris élményeket.

Összefoglalva tehát: az ideális pihenés úgy néz majd ki ebben az évben, hogy elutazunk egy hosszú hétvégére egy közeli erdőbe, ahol kibérelünk egy minimalista házikót , aztán nagyokat falatozunk a természet ajándékaiból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

élmény | utazás | szállás | trend | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram