Close
Ezek lesznek 2020 legtrendibb célpontjai az Airbnb szerint

Ezek lesznek 2020 legtrendibb célpontjai az Airbnb szerint

Tegyük most kicsit félre a megszokott úticél-ötleteinket, legyünk spontánabbak, vagányabbak és bátrabbak. Válasszunk inkább kevésbé elkoptatott helyeket, merjünk kimozdulni a komfortzónából!

Segítségül itt van egy Airbnb által összeállított lista, amely az alapján rakta sorrendbe a városokat és országokat, hogy az előző évhez képest hány százalékkal nőtt az oda beérkezett foglalások száma.

Az eredmény meglepő, de ha a fentiekből indulunk ki, talán mégsem. A jelek szerint egyre többen gondolkodnak úgy, inkább letérnek a mások által kitaposott ösvényről, és máshol keresnek inspirációt. Az első tízben jó néhány olyan helyet találunk, melyekről viszonylag kevés szó esik,

elvégre, ha nekivágunk Amerikának, nem Milwaukee az első gondolatunk, és Ausztrália vagy Thaiföld esetén is ritkán látunk túl Melbourne-ön, Sydneyn és Bangkokon.

A lista első helyén az USA Wisconsin államában található Milwaukee városa végzett. A gyönyörű Michigan-tó partján fekvő hatszázezres város pezsgő kulturális élete miatt vonzó – több népszerű fesztivál házigazdája –, és annak ellenére hozza az amerikai életérzést, hogy nem a tipikus megalomán metropoliszok sorába illeszkedik. A téli pillanatok rajongóinak nagyszerű választás: a nyár elmúltával elég hideg van már, és a telek is kemények, úgyhogy a kétségkívül egyedi hangulatú havas, jeges harmóniáért megéri bevállalni.

Baszkföld központja és egyben legnagyobb városa Frank Gehry Guggenheim Múzeumán túl is rengeteget ad. Egy kulturálisan, gasztronómiailag és művészetileg is fajsúlyos város végzett másodikként: Bilbao egy hatalmas massza, amelyben a régi az újjal, a modern a hagyományossal, az urbanizáció a természettel keveredik.

A bronzérmes thaiföldi Buriram történelmi emlékhelyei, elsősorban Phanom Rung különleges formájú temploma miatt lett felkapott, egy sejtelmes, áhitattal teli hely.

Íme az első tíz helyezett:

1. Milwaukee, USA (729%)
2. Bilbao, Spanyolország (402%)
3. Buriram, Thaiföld (383%)
4. Sunbury, Ausztrália (356%)
5. Románia (298%)
6. Hszian, Kína (255%)
7. Eugene, USA (213%)
8. Luxemburg (167%)
9. Guadalajara, Mexikó (158%)
10. Vanuatu (140%)

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

trendi | spanyolország | 2020 | Bilbao | buriram

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram