Egy biztos pont a Lánchíd és a Budavári Palota megcsodálásához: megnyitott a Leo

2018-ban kezdődött a Leo pályafutása, mikor a Hotel Clark legfelső emeletét egy remek ötlettől vezérelve tetőbárrá formálták. Azóta sok víz lefolyt a Dunán (innen aztán látszott is...), és a tavalyi szezon után a 2020-as nyarat immár új koncepcióra építve kezdték meg. Egyelőre még csak finoman nyitnak, de már lehet asztalt foglalni és válogatni a gin-tonikok közül. Azt mondják, magaslaton jobban üt. És ha mindehhez a Lánchíd vagy a Budavári Palota a háttér...

Adott egy olyan tetőterasz, amelyre a szálloda vendégein kívül is bárki felmehet, amennyiben engedi a kapacitás. Ráadásul mindez olyan környéken, amihez foghatót aligha találni a régióban. Legalábbis mi nem tudunk ennyire pazar kilátással bíró bárról sem Prágában, sem Bécsben, sem Ljubljanában. Természetesen a közeli nagyvárosoknak Lánchídja sincs, de ez már egy másik történet, hogy nekünk mi áll a legközelebb a szívünkhöz.

A Leo idővonala tehát 2018-tól íródik, ám a képletben idén már nincs benne Hlatky-Schlichter Hubert, akinek a most is remek Kioskot, vagy az egykori BeefBart köszönhettük. Új a csapat, ezáltal újak az elképzelések is, és ha azt gondolnánk, hogy még komplexebb, összetettebb fokozatra kapcsoltak, akkor tévedünk, hiszen inkább letisztázták a rooftop bárt. Mit jelentsen ez?

Hangsúlyosabb báréletre kell számítanuk odafent, és ízletes, ám feltűnés nélküli bárfalatokra.

Olyanokra, amelyeket éhség esetén szívesen fogyasztunk, de mégsem lopják el a show-t a kilátástól és az italokról. Mindemellett persze alapvetés a törődő vendéglátás.

Szerintünk egy rooftopra nem feltétlenül jóllakni jár fel az ember, inkább gyönyörködni a kilátásban, barátokkal lenni, és koccintani.

Annál is inkább, mert az ilyen típusú helyek inkább állomások, kis jutalomfalatok, mintsem egész estés programok. Persze, senkit sem tántorítunk el attól, hogy még nappal menjen fel és naplementéig maradjon – megvárva a Lánchíd fényeinek felkapcsolását –, de a limitált helyek miatt érdemes másokra is gondolni.

Ha a gin-tonik variációk mellé mégis falatoznánk, akkor ajánljuk a ház Cézár salátáját, csirkével vagy garnélával. Klasszikus darab, amolyan megunhatatlan. Jó ötlet a burgerek triója, így nem kell vállalhatatlanul nekiesni egy kétkezes óriásnak, egészen decensen elfogyasztható a hármas. Ráadásul vega változatot is kínálnak, sajt helyett zöldségpogácsával. Nem hiányozhat a menüről a lazac, de a házi tésztaételek sem, hiszen vannak, akik mégis jobban megéheznek a magaslati levegőn. Nekik ajánljuk a végére a túrógombócot.

Egyelőre csendes a nyitás, hiszen az apróbb simítások még hátravannak, de ha koccintanánk a város és a Lánchíd fölött, akkor adott, hogy a Leónál vendégeskedjünk. Ráadásul idén már előkészítették a négyévszakos nyitvatartást, hiszen komoly, mégis légies és nem zavaró tetőszerkezetet kapott a bár – ezért esőben, hóban, fagyban is bámulhatjuk majd tőlük Budapest csodáit.

Ez is érdekelhet:
Megnyílt Budapest első medencés rooftop bárja, ahol akár a vízben is koktélozhatsz

Sok már a tetőterasz a városban, de ilyen még egy sincs!

(Fotók: Zombori András, Leo)

koktél | clark hotel | leo | rooftop | budapest | bárélet

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés