Egy fokozattal feljebb kapcsolt a Plage18

Napfény, pezsgő, Balaton. A Plage18 eddig is a szerethető hedonista vonalat vitte, de egy évvel az indulásuk után tovább finomítottak a színvonalon.

A Plage 18 esetében az inspirációt külföldi példák jelentik, az olyan beach clubok a francia Riviérától Miamiig, ahol már rég megvalósult mindaz, amit a Balaton partjára a Plage hozott el: nyugodt, tömegmentes pihenés, igényes környezetben, extra szolgáltatásokkal és kiszolgálással.

Ezt írtuk tavaly a tihanyi intézményről, és ezek az állítások 2019-ben még igazabbak, mint korábban. A Plage18 a tavaly megnyitása óta a Balaton szövetének szerves részévé vált, beágyazódott a magyar tenger egyedi hangulatába. Itt egy olyan típusú élményt élhetünk át, ami nagyon balatoni, nagyon ismerős, és paradox módon mégis csak a Plage18 megérkezésével kaptuk meg.

A balatoni strand-gasztronómia sok helyen sajnos még mindig a szocializmusban eltöltött évtizedeket tükrözi, és persze a lángos/papírtálcás sült kolbász/tocsogós hamburger menünek is megvan a maga bája, de nem árt a változatosság.

Ezért is nagyszerű látni, hogy a tó vízétől alig karnyújtásnyira lévő étteremben olyan finomságok között válogathatunk, mint a rostonsült tanyasi csirkemell, a cukorborsó krémleves, vagy a grillezett kecskesajt snidlingmártással.

Mondanunk sem kell, hogy a Plage 18 strandja nemcsak a hétvégékre korlátozódik, a hét minden napján lehet lazulni a gazebókban és a napágyakon, és természetesen az étterem is nyitva van minden egyes nap déltől éjfélig.

Ha bárki azt gondolná, hogy a Balaton közelsége nem köszön vissza az étlapon, téved, van ugyanis rántott és rostonsült fogasfilé, harcsapaprikás, szürkeharcsa halászlé, szűretlen szőlőlé Köveskálról és borok a Balaton környékéről.

Aki elhagyná a Balaton kulináris vonzáskörzetét, kezdhet egy libamáj terrine-nel vagy fokhagymás királyrákkal, válogathat ausztrál, uruguayi vagy amerikai bélszín között, és zárhat egy créme caramell-lel. A Plage18 hibátlanul hozza a francia Riviérán található beach clubok napfényben fürdő, hedonista, kúl hangulatát, és ha még inkább be akarunk hozni egy kis Nizza/St. Tropez/Cannes vájbot, akkor a menüsort Heidsieck vagy Möet pezsgővel lehet zárni.

A választék egyébként ennél is szélesebb és változatosabb, jó eséllyel bárki megtalálhatja a gasztrofilozófiájának megfelelő finomságokat.

Finom ételek, kiváló alapanyagok, szép borok, napsütés. A Plage18-on minden együtt van, hogy olyan szinten élvezhessük a Balatont, ahogyan eddig nem lehetett.

Ez is érdekelhet:

Hamarosan úgy bringázhatunk a Balaton körül, mint még sosem

Az eddig 206 kilométeres balatoni bringakör mellett további hatszáz kilométernyi utat jelölnek ki, ezzel integrálva nem vízparti településeket is.

beach club | Tihany | strand | nagy sztori | plage18

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom