Close
Egy múzeumé és egy sportruházati márkáé az ősz legmenőbb kollabja

Egy múzeumé és egy sportruházati márkáé az ősz legmenőbb kollabja

A Vans és a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) egyesítette erőit, és egy művészeti ihletésű fenomenális kollekcióval robbantotta be a legszebb évszakot.

A cipőkből, ruházati cikkekből és kiegészítőkből álló kapszula darabjait a múzeumban megtekinthető prominens művészek – Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij, Claude Monet, Edvard Munch, Jackson Pollock, Libov Popova, Faith Ringgold – alkotásai ihlették. A Vans x MoMA két részletben érkezik, az első szeptember 30-án, a második pedig valamikor novemberben.

A gyűjteményben megjelenő műveket a Vans és a MoMA közösen választotta ki. Robin Sayetta, a MoMA egyik vezetője elmondta, hogy a múzeum ritkán száll be kollaborációkba, akkor viszont mindig igyekszik szélesebb közönséggel megismertetni a modern művészetet.

Az első közös kollekcióban Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij és Claude Monet ikonikus alkotásai tűnnek fel.

Dalítól Az emlékezet állandósága című szürrealista festmény adta az inspirációt a Vans egyik sneakerjéhez, az 1931-ben készült kép a spanyol művész egyik legismertebb és legkiemelkedőbb műve. 1934 óta a New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA) tulajdonban áll, és olvadó órákat ábrázol. Kandinszkijtől az absztrakt formákat megjelenítő 1923-as Narancs motívumai köszönnek vissza a cipőkön.

A tízdarabos kollekció ikonikus, kockás mintázatú cipőit élénk színekkel képzeljük el, de természetesen helyet szorítottak rajta a Vans és a MoMA logóinak is. A kapszula rövid és hosszú ujjú pólókkal, hátizsákokkal egészül még ki. A termékek szeptember 30-tól vásárolhatók meg a Vans üzleteiben, valamint a MoMa dizájnboltjában, illetve a Vans.com és a store.moma.org oldalon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety, fotók: Vans, Highsnobiety)

kollekció | modern | múzeum | divat | művészet

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram