Close
Egy múzeumé és egy sportruházati márkáé az ősz legmenőbb kollabja

Egy múzeumé és egy sportruházati márkáé az ősz legmenőbb kollabja

A Vans és a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) egyesítette erőit, és egy művészeti ihletésű fenomenális kollekcióval robbantotta be a legszebb évszakot.

A cipőkből, ruházati cikkekből és kiegészítőkből álló kapszula darabjait a múzeumban megtekinthető prominens művészek – Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij, Claude Monet, Edvard Munch, Jackson Pollock, Libov Popova, Faith Ringgold – alkotásai ihlették. A Vans x MoMA két részletben érkezik, az első szeptember 30-án, a második pedig valamikor novemberben.

A gyűjteményben megjelenő műveket a Vans és a MoMA közösen választotta ki. Robin Sayetta, a MoMA egyik vezetője elmondta, hogy a múzeum ritkán száll be kollaborációkba, akkor viszont mindig igyekszik szélesebb közönséggel megismertetni a modern művészetet.

Az első közös kollekcióban Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij és Claude Monet ikonikus alkotásai tűnnek fel.

Dalítól Az emlékezet állandósága című szürrealista festmény adta az inspirációt a Vans egyik sneakerjéhez, az 1931-ben készült kép a spanyol művész egyik legismertebb és legkiemelkedőbb műve. 1934 óta a New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA) tulajdonban áll, és olvadó órákat ábrázol. Kandinszkijtől az absztrakt formákat megjelenítő 1923-as Narancs motívumai köszönnek vissza a cipőkön.

A tízdarabos kollekció ikonikus, kockás mintázatú cipőit élénk színekkel képzeljük el, de természetesen helyet szorítottak rajta a Vans és a MoMA logóinak is. A kapszula rövid és hosszú ujjú pólókkal, hátizsákokkal egészül még ki. A termékek szeptember 30-tól vásárolhatók meg a Vans üzleteiben, valamint a MoMa dizájnboltjában, illetve a Vans.com és a store.moma.org oldalon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety, fotók: Vans, Highsnobiety)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom