Close
Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Hat hónappal azután, hogy a Covid–19 beszántotta a város vendéglátóiparát és dolgozók százezrei maradtak munka nélkül, New York állam kormányzója engedélyezte a zárt terű éttermek és bárok újranyitását.

Andrew Cuomo szeptember 30-át jelölte meg újraindulási dátumként,

első körben huszonöt, novembertől akár ötvenszázalékos kapacitással működhetnek a helyek.

Ugyan a szabadtéri vendéglátóhelyek június végén már üzembe állhattak a metropoliszban, az étteremtulajdonosok folyamatos lobbizása, valamint az időjárás várható változása mégis arra késztette a városvezetést, hogy engedélyt adjon a beltéri helyek újraindítására is. Bill de Blasio, New York polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor gondolják át a beltéri étkezés visszatérésének lehetőségét, ha a fertőzési arány két százalék alatt marad a városban. Mivel az elmúlt egy hónapban az egy százalékot sem érte el, ezért az újranyitás mellett döntöttek.

Természetesen mindez szigorú szabályozás mellett történhet, íme a legfontosabb intézkedések:

  • az éttermek huszonöt százalékos kapacitással működhetnek;
  • a maszkviselés minden esetben kötelező, kivéve persze az étkezésnél;
  • belépésnél testhőmérsékletet mérnek;
  • amennyiben egy társaság érkezik ebédre vagy vacsorára, egyvalakinek meg kell adnia az adatait az étteremben egy esetleges későbbi kontaktkutatáshoz;
  • valamennyi étteremnek továbbfejlesztett levegőszűrő-rendszert kell telepítenie, bár ennek módja pontosan még nem tisztázott;
  • az asztalokat egymástól legalább két méterre kell elhelyezni;
  • a vendéglátóhelyek csak éjfélig lehetnek nyitva;
  • a patronálók nem ülhetnek a bárpultnál;
  • minden helynek kötelező megadnia a férőhelyei számát és egy telefonszámot, melyen a társadalmi távolságtartás szabályait megszegőket lehet jelenteni.

New Yorkban mintegy ezer étterem és bár zárt be a világjárvány kezdete óta, köztük olyan népszerű és felkapott helyek, mint a TAK Room a Hudson Yardsnál, az Uncle Boons, a Banty Rooster, a China Blue és a Hop Shing.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Eater, fotók: Unspalsh)

FOLYTASD EZZEL
Ez a csokoládés babkakoszorú a legjobb, ami egy esős napon történhet veled
Snoop Dogg és Martha Stewart közös műsorral készül Halloweenre
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom