Close
Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Hat hónappal azután, hogy a Covid–19 beszántotta a város vendéglátóiparát és dolgozók százezrei maradtak munka nélkül, New York állam kormányzója engedélyezte a zárt terű éttermek és bárok újranyitását.

Andrew Cuomo szeptember 30-át jelölte meg újraindulási dátumként,

első körben huszonöt, novembertől akár ötvenszázalékos kapacitással működhetnek a helyek.

Ugyan a szabadtéri vendéglátóhelyek június végén már üzembe állhattak a metropoliszban, az étteremtulajdonosok folyamatos lobbizása, valamint az időjárás várható változása mégis arra késztette a városvezetést, hogy engedélyt adjon a beltéri helyek újraindítására is. Bill de Blasio, New York polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor gondolják át a beltéri étkezés visszatérésének lehetőségét, ha a fertőzési arány két százalék alatt marad a városban. Mivel az elmúlt egy hónapban az egy százalékot sem érte el, ezért az újranyitás mellett döntöttek.

Természetesen mindez szigorú szabályozás mellett történhet, íme a legfontosabb intézkedések:

  • az éttermek huszonöt százalékos kapacitással működhetnek;
  • a maszkviselés minden esetben kötelező, kivéve persze az étkezésnél;
  • belépésnél testhőmérsékletet mérnek;
  • amennyiben egy társaság érkezik ebédre vagy vacsorára, egyvalakinek meg kell adnia az adatait az étteremben egy esetleges későbbi kontaktkutatáshoz;
  • valamennyi étteremnek továbbfejlesztett levegőszűrő-rendszert kell telepítenie, bár ennek módja pontosan még nem tisztázott;
  • az asztalokat egymástól legalább két méterre kell elhelyezni;
  • a vendéglátóhelyek csak éjfélig lehetnek nyitva;
  • a patronálók nem ülhetnek a bárpultnál;
  • minden helynek kötelező megadnia a férőhelyei számát és egy telefonszámot, melyen a társadalmi távolságtartás szabályait megszegőket lehet jelenteni.

New Yorkban mintegy ezer étterem és bár zárt be a világjárvány kezdete óta, köztük olyan népszerű és felkapott helyek, mint a TAK Room a Hudson Yardsnál, az Uncle Boons, a Banty Rooster, a China Blue és a Hop Shing.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Eater, fotók: Unspalsh)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom