Close
Hétfőtől nyithatnak a New York-i múzeumok, de nem mindegyik él a lehetőséggel

Hétfőtől nyithatnak a New York-i múzeumok, de nem mindegyik él a lehetőséggel

Bár a koronavírus-járvány miatt lelakatolt kedvenceket virtuálisan bármikor be lehet járni, azért ez mégsem ugyanolyan, mintha fizikai valójukban, közelről tekintenénk meg a világhírű attrakciókat. Amint New York belép az újranyitási fázis negyedik szakaszába, jó néhány intézmény ismét látogatható lesz a metropoliszban – köztük a legkedveltebb múzeumok is. 

Andrew Cuomo kormányzó ugyanis az alacsony kockázatú zárt helyszínek számára (ide tartoznak a múzeumok mellett az edzőtermek vagy a bowlingpályák) augusztus 24-ét jelölte meg, vagyis ettől a naptól kezdve ismét fogadhatnak látogatókat.

Természetesen az esetszámok alacsonyan tartása érdekében mindenhol korlátozásokat kell bevezetni, ami azt jelenti, hogy a múzeumok és egyéb intézmények csupán huszonöt százalékos kihasználtsággal működhetnek, a látogatóknak pedig kötelező maszkot viselniük és be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartás szabályait.

Ugyan Cuomo 24-étől engedélyezi az újranyitást, ám nem minden ismert múzeum él rögtön aznap a lehetőséggel.

Az Ötödik sugárúton található világhírű Metropolitan Museum of Art a tagoknak augusztus 27-től, a nagyközönségnek csak augusztus 29-től lesz elérhető. A MET-re is vonatkoznak a szigorú higiéniai előírások, plusz még testhőmérsékletet is mérnek a bejáratnál. A The Met Cloisters szeptember 12-én nyit majd.

A Természettudományi Múzeumba először a tagok léphetnek be szeptember 2-án, aztán egy héttel később már bárki felkeresheti szerdától vasárnapig az előre lefoglalt időpontban. A Modern Művészetek Múzeuma augusztus 27-től korlátozott kapacitással indul újra kizárólag online megvásárolható belépőkkel és a fentiekhez hasonló egészségügyi előírásokkal. A Solomon R. Guggenheim Museum viszont továbbra is zárva tart, újbóli megnyitási dátuma egyelőre még ismeretlen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom