Close
Hétfőtől nyithatnak a New York-i múzeumok, de nem mindegyik él a lehetőséggel

Hétfőtől nyithatnak a New York-i múzeumok, de nem mindegyik él a lehetőséggel

Bár a koronavírus-járvány miatt lelakatolt kedvenceket virtuálisan bármikor be lehet járni, azért ez mégsem ugyanolyan, mintha fizikai valójukban, közelről tekintenénk meg a világhírű attrakciókat. Amint New York belép az újranyitási fázis negyedik szakaszába, jó néhány intézmény ismét látogatható lesz a metropoliszban – köztük a legkedveltebb múzeumok is. 

Andrew Cuomo kormányzó ugyanis az alacsony kockázatú zárt helyszínek számára (ide tartoznak a múzeumok mellett az edzőtermek vagy a bowlingpályák) augusztus 24-ét jelölte meg, vagyis ettől a naptól kezdve ismét fogadhatnak látogatókat.

Természetesen az esetszámok alacsonyan tartása érdekében mindenhol korlátozásokat kell bevezetni, ami azt jelenti, hogy a múzeumok és egyéb intézmények csupán huszonöt százalékos kihasználtsággal működhetnek, a látogatóknak pedig kötelező maszkot viselniük és be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartás szabályait.

Ugyan Cuomo 24-étől engedélyezi az újranyitást, ám nem minden ismert múzeum él rögtön aznap a lehetőséggel.

Az Ötödik sugárúton található világhírű Metropolitan Museum of Art a tagoknak augusztus 27-től, a nagyközönségnek csak augusztus 29-től lesz elérhető. A MET-re is vonatkoznak a szigorú higiéniai előírások, plusz még testhőmérsékletet is mérnek a bejáratnál. A The Met Cloisters szeptember 12-én nyit majd.

A Természettudományi Múzeumba először a tagok léphetnek be szeptember 2-án, aztán egy héttel később már bárki felkeresheti szerdától vasárnapig az előre lefoglalt időpontban. A Modern Művészetek Múzeuma augusztus 27-től korlátozott kapacitással indul újra kizárólag online megvásárolható belépőkkel és a fentiekhez hasonló egészségügyi előírásokkal. A Solomon R. Guggenheim Museum viszont továbbra is zárva tart, újbóli megnyitási dátuma egyelőre még ismeretlen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

Metropolitan Museum of Art | múzeum | Természettudományi Múzeum | intézmény | újranyitás

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram