Close
Eltörli az Egyesült Államok ezt az idejétmúlt beutazási követelményt

Eltörli az Egyesült Államok ezt az idejétmúlt beutazási követelményt

Mint a kormányzati közleményből kidertül, már más fázisban járnak a Covid-intézkedések.

Az Egyesült Államokba 18 hónapig csak azok utazhattak, akik megkapták a teljes oltási sort. Ennek most vége, május 11-én, csütörtökön ugyanis megszűnik a Covid miatt bevezetett közegészségügyi vészhelyzet, a következő naptól,

május 12-től pedig újra szabadon utazhatunk a tengerentúli országba.

Amerika 2021 novemberében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és a légitársaságok azóta kérték az oltási igazolásokat a nemzetközi utazóktól. Azonban, mint most a Fehér Ház elmondta, az intézkedés lelassította az új változatok behurcolását és terjedését, így az egészségügyi rendszernek volt ideje, hogy hatékonyan kezelje a betegeket.

Az oltás igazolására vonatkozó követelmény pedig egyre kevésbé kompatibilis a világ többi részén érvényben lévő szabályozással.

Bár eggyel kevesebb a szabály, alapvetően rengeteg mindent be kell betartani a biztonság érdekében az amerikai reptereken. De ez nem akadályozza meg az utasokat abban, hogy illegálisnak minősülő tárgyakat próbáljanak átcsempészni az ellenőrző pontokon. Íme, a legfurcsább reptéri zsákmányok.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

oltási igazolás | szabályok | utazás | oltás | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram