Close
Csúcson a nemzetközi repülőjegyárak, ezek a legdrágább úti célok idén nyáron

Csúcson a nemzetközi repülőjegyárak, ezek a legdrágább úti célok idén nyáron

A nemzetközi repülőjegyárak várhatóan öt éves csúcsra emelkednek.

A Hopper utazási alkalmazás az Egyesült Államokban készítette a felmérést, mely szerint az alacsonyabb kínálat, a magas üzemanyagárak és a nagy kereslet miatt lőttek ki a jegyárak. A Delta Air Lines a múlt hónapban bejelentette, hogy a nemzetközi járatai már 75 százalékban foglaltak a nyárra.

Egy Egyesült Államokból Ázsiába szóló repülőjegy ára jelenleg hatvan százalékkal magasabb, mint a járvány előtt volt (egy jobb ajánlat is több mint 1600 dollárba, vagyis 545 505 forintba kerül), míg

Európába 24 százalékkal drágábban lehet utazni (jó áron több mint ezer dollárért, 340 940 forintért).

A repülőjegyárak emelkedése valamivel kisebb mértékben az Egyesült Államokon belül is érezhető: itt átlagosan 285 dollárba (97 170 forintba) kerül a jegy, és bár ez 15 százalékos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest, 1,4 százalékos növekedés 2019 áprilisához képest. Ráadásul ez az ár várhatóan szintén emelkedni fog és júniusban tetőzik átlagosan 328 dollárral (111 830 forinttal).

Persze nemcsak a repülőjegyek drágulnak, hanem a szállások is, Amerikában átlagosan 29 százalékkal többet kell fizetni 2022 áprilisához képest. Az autóbérlés viszont várhatóan 21 százalékkal olcsóbb lesz, mint tavaly és átlagosan 38 dollárba (12955 forintba) kerül, miközben a benzin ára körülbelül tíz százalékkal csökken a tavaly ilyenkorihoz képest.

Eközben Európában is drágulnak a jegyek, de ha időben megvesszük őket, javíthatunk a statisztikán, ha pedig ingyenjeggyel utaznánk a Távol-Keletre, itt a lehetőség.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

egyesült államok | drágulás | repülés | árak | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram