Close
Ekkor vegyük meg a repülőjegyünket, hogy a legtöbbet spóroljunk

Ekkor vegyük meg a repülőjegyünket, hogy a legtöbbet spóroljunk

Az elszálló árak miatt egyre nehezebbé válik a nyaralás költségeinek kikalkulálása, a What? nevű fogyasztói csoport kutatása szerint az utazási csomagok egyetlen év alatt 19 százalékkal drágultak.

Az áremelkedések utolérték a turisztikai szegmenst is, egyes felmérések szerint az Egyesült Királyság és Európa közötti nyári járatok 32 százalékkal drágábbak. A britek lelkesedését azonban ez nem veszi el, a nyári járatokra irányuló keresések száma az Egyesült Királyságban körülbelül 41 százalékkal nőtt 2022-höz képest.

Vannak azonban olyan tippek, amiket, ha megfogadunk, megelőzhetjük, hogy a megélhetési válság tönkre tegye utazási terveinket.

Vásároljuk meg most a nyári repülő- vagy vonatjegyeket, hiszen az árak a főszezon közeledtével emelkednek majd meg. Vizsgálatok szerint a tényleges

utazás előtt 178 nappal a hosszú távú járatokra szóló jegyek is körülbelül 54 százalékkal kerülnek kevesebbe.

Ha nehezen tudunk előre tervezni, rugalmas lemondási feltételek mellett vásároljuk a jegyünket, hiszen még így körülbelül 47 százalékot takaríthatunk meg.

Az Eurostar azt tanácsolja, hogy 120 nappal, vagyis négy hónappal hamarabb vegyük meg a jegyeinket a legjobb árakért. Ráadásul az Eurostar esetében akárhányszor módosíthatjuk a foglalást akár hét nappal az indulás előtt is.

A főszezon elején is jól járhatunk, így érdemes a júliusi és augusztusi utazás helyett júniusban gondolkodnunk.

Ilyenkor a repülőjegyek ára harmadával kevesebbe kerül és a szállodai szobák is olcsóbbak még. További bónusz, hogy a strandok és a turisztikai látványosságok sem zsúfoltak még.

Érdekes megállapítás, de tény, ha kedden indulunk, 15 százalékkal kevesebbet kell fizetni a repülőjegyért, mintha szombaton kelnénk útra. Az Eurostar estében is kedvezményes utazással kalkulálhatunk, ha keddre vagy szerdára váltunk jegyet.

A Flight Center UK adataiból kiderül, hogy 2023-ban az Új-Zélandra tartó járatok 81 százalékkal drágábbak a tavalyi évhez képest, a Dél-Afrikába pedig 42 százalékkal kerülnek többe 2022-höz képest, a Maldív-szigetekre azonban a jegyárak 14 százalékkal estek vissza. Costa Rica,

Argentína és Chile is jó választás lehet, hiszen az utazási iroda szerint 2022 óta csak kis mértékben emelkedtek a repülőjegyek árai.

Ha szervezett utazásban gondolkodunk, érdemes elkerülni Görögországot, ahol az árak 30 százalékkal emelkedtek az elmúlt évben. Ciprus, Olaszország, Portugália, Törökország, Spanyolország és Portugália esetében átlagosan 7 százalékos az áremelkedés.

Tényleg olcsóbbak a repülőjegyek péntek 13-án? Erre a kérdésre kerestük a választ ebben a cikkünkben.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

vonat | vonatajegy | utazás | spórolás | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram