Close
A jövő évtől drágulhatnak a repülőjegyek ebbe az országba

A jövő évtől drágulhatnak a repülőjegyek ebbe az országba

A portugál repülőtéri hatóság a repülőtéri díjak átlagosan 11 százalékos emelését lengette be 2023-ra.

A javaslat ellenzői gyorsan hangot is adtak a kifogásaiknak, a Ryanair például az elsők között bírálta az ANA Aeroportos de Portugal felvetését, mondván, hogy az ártana az ország idegenforgalmi fellendülésének.

Madeira

Ha a javaslatot jóváhagyják, 2023 februárjától nőhetnek a repülőjegyek árai, körülbelül 0,35 euróval az Azori-szigeteken, 0,79 euróval Madeirán, 0,81 euróval Portóban, 0,80 euróval Faróban és 1,53 euróval Lisszabonban.

Az ANA idén egyébként már kétszer is emelte a díjat a biztonsági rendszerek, például a poggyászfeladás fejlesztése érdekében, utasonként így összesen több mint 6 euróval többet kell fizetni célállomástól függetlenül.

Albufeira

Elena Cabrera, a Ryanair portugáliai igazgatója szerint „nem indokolt a repülőtéri díjak túlzott emelése, különösen akkor, amikor Portugália még mindig a világjárványból lábadozik.” Az új adóval kapcsolatban még konzultációra és az Országos Polgári Légiközlekedési Hatóság (ANAC) jóváhagyására van szükség.

A Portugáliába készülőknek nemrég jó hír érkezett az országból, ha pedig te is az útra kelők közé tartozol, ezt a csodálatos falut is érdemes megnézned.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

repülőtéri díj | repülés | drágulás | portugália | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram