Close
Jó hír érkezett a Portugáliába készülőknek

Jó hír érkezett a Portugáliába készülőknek

Portugáliát nemrég választották Európa legjobb úti céljának, most pedig újabb bejelentés történt, aminek örülhetnek a turisták. 

Már nem kötelező karanténba mennie annak, aki elkapta a Covidot, miután a hatóságok úgy döntöttek, hogy a betegségre az influenzához hasonlóan lehet tekinteni. Az izoláció helyett így azt javasolják azoknak, akik a Covid vagy más légúti betegség tüneteit észlelik magukon, hogy korlátozzák az érintkezést azokkal, akikre a betegség veszélyesebb lehet, és viseljenek maszkot. Az egészségügyi intézményekben egyébként kötelező is a maszk viselése.

Mint Graça Freitas, portugál egészségügyi főigazgató a döntést kommentálva elmondta,

a lakosság készen áll arra, hogy az ország lazább intézkedésekkel kezelje a járványt annak ellenére, hogy szakemberek a télen nagyobb számú fertőzésre számítanak.

A főigazgató hozzátette, hogy miután az emberek nagy része megkapta az oltást, kezelhetőek lesznek ezek a fertőzések.

Az ECDC adatai szerint a portugál felnőttek majdnem kilencvenöt százaléka kapta meg az első oltási sort, és nyolcvan százalékuk az első, öt és fél százalékuk pedig a második emlékeztető oltást is beadatta.

Portugáliába többek között a páratlan borok miatt is érdemes elutazni, amelyeket ezen a luxusvonatúton is megkóstolhatunk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

karantén | portugália | covid

FOLYTASD EZZEL

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Egészen meglepő dolog derült ki a magyarokról: minden harmadik ember inkább lejjebb tekeri a fűtést, csak maradjon pénze utazni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram