Close
Tényleg olcsóbbak a repülőjegyek péntek 13-án?

Tényleg olcsóbbak a repülőjegyek péntek 13-án?

Az egyik árösszehasonlító oldal megvizsgálta a kérdést.

És a válasza: igen. A Kayak azt találta, hogy az Egyesült Államokból Európába tartó járatok körülbelül 39 százalékkal, a Nagy-Britannián belüli járatok pedig nagyjából 19 százalékkal olcsóbbak ezen a napon, mint máskor. Noha 2023. január 13. az egyik legkeresettebb dátum az oldalon az évben, ez volt most az egyik legkedvezőbb árú is.

A cég szerint a légitársaságok és az utazási irodák is úgy kalkulálnak, hogy a babonák hatással vannak  a keresletre. Egyes légitársaságok, köztük a KLM, a Ryanair és a Lufthansa üléssorai között nem is találunk 13-as számút.

Bár erről a péntekről már lecsúsztunk, októberben lesz még egy, ami 13-ra esik, és szintén olcsóbbnak ígérkezik a többinél.

Persze az árra biztosan az is hatással van, hogy kívül esik a főszezonon. Péntekenként egyébként rendszerint magasabbak az árak, míg olcsóbb járatokat a hét közepén lehet kifogni.

De mi a helyzet valójában a péntek 13-i repülésekkel balszerencse szempontjából? A statisztikák azt mutatják, hogy nincs okunk félni, sőt. A Repülésbiztonsági Hálózat (Aviation Safety Network) 2013-as elemzése szerint a halálos balesetek száma a péntek 13-ákon átlagosan napi 0,067, míg más napokon 0,091.

A repülőjegyek nem ígérkeznek éppen olcsónak az idén, de ezen a weboldalon megtalálhatjuk a legjobb ajánlatokat.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

repülés | foglalás | balszerencse | péntek 13 | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram