Close
Nemcsak a négyezer forintos repülőjegyek kora járt le, újabb drágulást jelentett be a népszerű fapados

Nemcsak a négyezer forintos repülőjegyek kora járt le, újabb drágulást jelentett be a népszerű fapados

Ahogy emelkedik a kereslet, úgy mennek felfelé a jegyárak is.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója már tavaly nyáron beharangozta, hogy a tíz eurós jegyek kora lejárt, miután az üzemanyagköltségek az egekbe szöktek. Akkor azt mondta, hogy a Ryanair átlagos viteldíjai a 2021-es nagyjából negyven euróról (tizenötezer forintról) körülbelül ötven euróra (tizenkilencezer forintra) emelkednek a következő öt évben.

Most azt tette hozzá, hogy a jegyárak idén tíz-tizenöt százalékkal emelkedhetnek, de nem valószínű, hogy húsz százaléknál nagyobb lesz a drágulás.

Ez részben a kereslet emelkedésének köszönhető: a Ryanair járatainak száma már 2022 utolsó három hónapjában tizennégy százalékkal nőtt, és idén további tíz százalékkal emelkedhet, ami elsősorban az Európába visszatérő amerikaiaknak köszönhetően.

A cég tavaly október és december között 211 millió eurós adózás utáni rekordnyereségről számolt be, ami a megnövekedett utasszámnak és a drágább jegyáraknak köszönhető. A társaság viteldíjai az említett hónapokban tizennégy százalékkal emelkedtek a 2019-es év azonos időszakához képest.

A brit statisztikai hivatal szerint azonban a repülőjegyek árai általánosságban még ennél is jobban emelkedtek, decemberben már több mint 44 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, ez pedig a legnagyobb növekedés 1989 óta.

Az áremelkedéshez a következő években ez az új költség is hozzájárulhat.

(Forrás: Sky News, képek: Getty Images, Unsplash)

 

jegyár | fapados | repülőjegy | Ryanair

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram