Close
80 millió forintot spórolt a repülőjegyeken egy férfi hibás árfolyam miatt

80 millió forintot spórolt a repülőjegyeken egy férfi hibás árfolyam miatt

A Hongkongban élő Herman Yip, aki egy utazási honlapot is üzemeltet, huszonöt jegyet vásárolt a családtagjainak, barátainak és magának a japán All Nippon Airways járataira.

Mint mondta, meg sem kérdezte a szeretteit, hogy tudnak-e utazni, mivel nagyon gyorsan kellett cselekednie. 17 ezer dollárért (5 millió 785 ezer forintért) összesen 250 ezer dollár (85 millió 73 ezer forint) értékű repülőjegyre tett szert, amelyek között

volt például egy első osztályú retúrjegy az indonéziai Jakartából Tokió és New York érintésével Arubára, mindössze 890 dollárért (303 ezer forintért), ami majdnem 95 százalékos kedvezményt jelent.

Később az utazást ingyenesen átfoglalta bangkoki indulásra.

Jakarta

Ugyanezt a hibát a légi közlekedési ágazatban dolgozó Johnny Wong is észrevette, akinek körülbelül 550 dollárért (187 ezer forintért) sikerült retúrjegyeket foglalnia üzleti osztályon Jakartából Tokión keresztül Honoluluba. Mint mondta, soha nem gondolta volna, hogy valaha ilyen jó üzletet fog kötni, és sietett, hogy megvegye a jegyeket, mielőtt a légitársaság észrevette volna a hibát.

A legtöbb tévesen beárazott jegy egyébként a Jakarta-Japán-New York viszonylatban közlekedő járatokra szólt,

és ezt még valakinek sikerült kihasználnia, aki tízezer (3 millió 403 ezer forint) helyett mindössze háromszáz dollárért (102 ezer forintért) kapott jegyet egy Jakartából New Yorkba tartó gép üzleti osztályára, szingapúri és tokiói átszállással.

Az All Nippon Airways közlése szerint a hibás számok a vietnami weboldalon tűntek fel. A légitársaság még nem döntötte el, hogyan kezelje ezeket a vásárlásokat, azonban azok az utasok, akik hamarosan induló járatra vettek jegyet, elutazhatnak velük. A probléma okát és hatását még vizsgálják.

Bár az olcsó repülőjegyek kora sokak szerint lejárt, akár garanciát is kaphatunk arra, hogy a legjobb áron vesszük a repülőjegyet.

(Forrás: Insider, képek: Unsplash, Getty Images)

All Nippon Airways | olcsó | rendszerhiba | átváltás | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram