Close
Fényűző vonatúton érkezhetünk a világ legnagyobb buddhista templomába

Fényűző vonatúton érkezhetünk a világ legnagyobb buddhista templomába

Akik helyet foglalnak Indonézia egyetlen luxusvonatán, a batikolt kárpitokkal és festményekkel díszített, könyvekkel felszerelt kocsik valamelyikében, minden bizonnyal egyetértenek abban, hogy az út maga legalább olyan fontos része az utazásnak, mint az úti cél.

A Jakarta és a híres, világörökségi buddhista helyszín, Borobudur mellett található Amanjiwo hotel közötti, hét órás vonatútra azok válthatnak jegyet, akik legalább két éjszakára foglaltak szobát a szállodában.

A nemes egyszerűséggel Utazás Jáván keresztül vonattal elnevezésű járat még a járvány idején indult, akkor elsősorban a helyieket szólítva meg. A vontatot az indonéz állami vasúttársaság leányvállalata, a luxusutazásokért felelős KAI Wisata üzemelteti.

A hegyen-völgyön át kanyargó vonatúton a vendégek megcsodálhatják Jáva jellegzetes tájait, a rizsföldeket, a trópusi erdőket, miközben vulkánok és folyók mellett haladnak el. Az utasoknak Aman-stílusú reggelit és ebédet szolgál fel a hagyományos jávai öltözék ihlette szállodai egyenruhát viselő személyzet.

Emellett az üdülő rezidens antropológusának, Patrick Vanhoebroucknak az anekdotáit is meghallgathatják, aki az utazás során betekintést nyújt a régió történelmébe és kultúrájába, mítoszaiba és legendáiba.

Az úti cél, a 2500 négyzetméteres területen található buddhista helyszín a világ legnagyobb buddhista templomának ad otthont, mely a 8. és 9. században épült. A domb köré épült, piramis alakú, háromszintes építményhez öt négyzet alakú terasz és három kör alakú platform tartozik, a tetején pedig egy monumentális sztúpát találunk.

Ez a videó Indonézia teljes érzelemvilágát átnyújtja, és könnyen lehet, hogy a föld talán utolsó igazi paradicsomát is ezen a vidéken kell keresnünk.

(Forrás: CNN, képek: Amanjiwo/Facebook, Aman, Getty Images)

 

buddhista templom | luxusvonat | Amanjiwo | jáva | indonézia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram