Close
Ezek a legfurcsább tárgyak, amiket kézipoggyászban találtak a repülőtereken Amerikában

Ezek a legfurcsább tárgyak, amiket kézipoggyászban találtak a repülőtereken Amerikában

Rengeteg szabályt kell betartani a biztonság érdekében, de ez nem akadályozza meg az utasokat abban, hogy illegálisnak minősülő tárgyakat próbáljanak átcsempészni az ellenőrző pontokon. Sokan mindenesetre megpróbálják. 

Az Egyesült Államokban szokás szerint akadtak ezzel kapcsolatos érdekességek az elmúlt évben, a Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) közzé is tette a legfurcsább reptéri zsákmányokat a kábítószerektől kezdve a gránáton át a fegyverekig.

Az egyik legmegdöbbentőbb eset a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren történt, ahol a TSA munkatársai decemberben megállítottak egy utast, aki két üveg mogyoróvajat gyömöszölt be a táskájába, ám a rendszer időben kiemelte a sorból.  Jól tette, mert egy szétszerelt, 22-es kaliberű kézifegyvert találtak a pakkban, “amelyet művészien elrejtettek egy olyan csomagban, ami két bontatlan mogyoróvajas üvegnek nézett ki”.

Milwaukee-ban valaki egy hatástalan gránátot próbált átvinni a biztonsági ellenőrzésen, Fort Lauderdale-ben pedig egy utas nyers csirkébe tervezett fegyvert rejteni.

Los Angelesben fentanilt (kábító hatású, rettenetesen erős fájdalomcsillapítót) dugtak el egy cukorkás zacskóban, ami arra késztette a TSA-t, hogy figyelmeztesse az utasokat, ez akár halálos is lehet.

Bizonyos tárgyakat, például lőfegyvereket, robbanóanyagokat, gyúlékony anyagokat, késeket, borotvákat és fegyverutánzatokat tilos kézipoggyászban szállítani, míg egyéb dolgok is csak a feladott poggyászban vihetőek – ilyenek például a fejszék, ha esetleg az utas  fát vágni indulna a nyaralása alatt.

Eközben itthon nagyon hiányzott mindenkinek, hogy ne csak a Korda-slágeren utazzon fejben a reptérre, hanem igazából: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult meg, ezzel 2022-ben eddig összesen 10 230 431 utast regisztráltak, 220 százalékkal többet, mint tavaly.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

szokatlan | repülőtér | biztonsági | tárgyak | furcsa

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram