Close
Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

A Hollandiához köthető sztereotip kifejezések listáján nagyjából dobogóközelben tanyázhat a szélmalom, ami abból a szempontból csöppet sem meglepő, hogy központi szerepet játszik a németalföldi ország kultúrájában. Májusban például mindig megrendezik a Nemzeti Szélmalom Napot, amikor 950 malmot nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ezek után azt hihetnénk, annál jobb lehetőség nem létezik a szélmalom titkainak felfedezésére. De bizony létezik.

Merthogy az Amszterdamtól negyedórányi autóútra lévő Abcoude-ban felraktak az Airbnb-re egy 1800-as években épült szélmalmot.

Békésen legelésző juhok szomszédságában, zöldellő pázsit és a közelben csordogáló folyó közelében találjuk a három hálószobás építményt, amely csak első ránézésre tűnik úgy, mintha visszamentünk volna az időben.

Odabent ugyanis a legmodernebb berendezésekkel szolgálják ki a vendégeket a wifitől kezdve a fullosan felszerelt konyháig, tehát nem maguknak kell a vajat megköpülni a reggelihez.

A tágas és világos nappaliban kandalló teremti meg a tökéletes harmóniát, a hálószobában hatalmas fagerendák között szenderülhetnek álomba, a fürdőszobában pedig kádban ellazulva pihenhetnek.

A legfeljebb hat vendéget fogadni tudó szélmalom eddigi átmeneti bérlői valósággal áradoztak róla, a legtöbben idillinek és varázslatosnak festették le az ott eltöltött napjaikat, melyek minden előzetes várakozásukat felülmúlták. Nem csupán a malomért, hanem annak csodálatos környezetéért is odavoltak.

A szélmalom egy éjszakára 224 euróért vehető ki.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: travelandleisure.com)

Close