Close
Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

A Hollandiához köthető sztereotip kifejezések listáján nagyjából dobogóközelben tanyázhat a szélmalom, ami abból a szempontból csöppet sem meglepő, hogy központi szerepet játszik a németalföldi ország kultúrájában. Májusban például mindig megrendezik a Nemzeti Szélmalom Napot, amikor 950 malmot nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ezek után azt hihetnénk, annál jobb lehetőség nem létezik a szélmalom titkainak felfedezésére. De bizony létezik.

Merthogy az Amszterdamtól negyedórányi autóútra lévő Abcoude-ban felraktak az Airbnb-re egy 1800-as években épült szélmalmot.

Békésen legelésző juhok szomszédságában, zöldellő pázsit és a közelben csordogáló folyó közelében találjuk a három hálószobás építményt, amely csak első ránézésre tűnik úgy, mintha visszamentünk volna az időben.

Odabent ugyanis a legmodernebb berendezésekkel szolgálják ki a vendégeket a wifitől kezdve a fullosan felszerelt konyháig, tehát nem maguknak kell a vajat megköpülni a reggelihez.

A tágas és világos nappaliban kandalló teremti meg a tökéletes harmóniát, a hálószobában hatalmas fagerendák között szenderülhetnek álomba, a fürdőszobában pedig kádban ellazulva pihenhetnek.

A legfeljebb hat vendéget fogadni tudó szélmalom eddigi átmeneti bérlői valósággal áradoztak róla, a legtöbben idillinek és varázslatosnak festették le az ott eltöltött napjaikat, melyek minden előzetes várakozásukat felülmúlták. Nem csupán a malomért, hanem annak csodálatos környezetéért is odavoltak.

A szélmalom egy éjszakára 224 euróért vehető ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: travelandleisure.com)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom