Close
Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

Ez a fejedelmi szélmalom az egyik legmenőbb szállás most az Airbnb-n

A Hollandiához köthető sztereotip kifejezések listáján nagyjából dobogóközelben tanyázhat a szélmalom, ami abból a szempontból csöppet sem meglepő, hogy központi szerepet játszik a németalföldi ország kultúrájában. Májusban például mindig megrendezik a Nemzeti Szélmalom Napot, amikor 950 malmot nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ezek után azt hihetnénk, annál jobb lehetőség nem létezik a szélmalom titkainak felfedezésére. De bizony létezik.

Merthogy az Amszterdamtól negyedórányi autóútra lévő Abcoude-ban felraktak az Airbnb-re egy 1800-as években épült szélmalmot.

Békésen legelésző juhok szomszédságában, zöldellő pázsit és a közelben csordogáló folyó közelében találjuk a három hálószobás építményt, amely csak első ránézésre tűnik úgy, mintha visszamentünk volna az időben.

Odabent ugyanis a legmodernebb berendezésekkel szolgálják ki a vendégeket a wifitől kezdve a fullosan felszerelt konyháig, tehát nem maguknak kell a vajat megköpülni a reggelihez.

A tágas és világos nappaliban kandalló teremti meg a tökéletes harmóniát, a hálószobában hatalmas fagerendák között szenderülhetnek álomba, a fürdőszobában pedig kádban ellazulva pihenhetnek.

A legfeljebb hat vendéget fogadni tudó szélmalom eddigi átmeneti bérlői valósággal áradoztak róla, a legtöbben idillinek és varázslatosnak festették le az ott eltöltött napjaikat, melyek minden előzetes várakozásukat felülmúlták. Nem csupán a malomért, hanem annak csodálatos környezetéért is odavoltak.

A szélmalom egy éjszakára 224 euróért vehető ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: travelandleisure.com)

Abcoude | Amszterdam | bérelhető | airbnb | klasszikus

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Idén jobb, ha nem kapcsolod ki hosszú időre a telefonod Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram