Budapest ott van az európai top tízben, amiből London és Párizs is kimaradt

Nem feltétlenül nyugat felé kell vennünk az irányt, ha belevetnénk magunkat az éjszakai életbe.

Az OLBG online fogadási weboldal a Tripadvisor és az AirDNA adatainak felhasználásával alkotta meg a kontinens alternatív bulifővárosainak listáját. Európa ötven legnagyobb városát hasonlították össze az Airbnb-k, a helyi sör átlagos és a taxik kilométerenkénti ára, valamint a százezer lakosra jutó bárok és szórakozóhelyek és az egymillió lakosra jutó kaszinók száma alapján.

A legjobb értékeléssel pedig Prága került ki a versenyből, majd Pozsony következik, ahol negyvenegy kaszinó is található, több, mint bárhol máshol Európában.

A dobogó harmadik helyén Krakkó áll, így megállapíthatjuk, hogy Közép-Európa tarolt ebben a rangsorban, amelyre Budapest is felkerült a nyolcadik helyen.

Közép-Európával csak Spanyolország, illetve az Ibériai-félsziget veszi fel a versenyt, emellett Finnország és Törökország képviselteti magát a legjobb helyeken.

Íme, a tízes lista a pontszámokkal:

  1. Prága, Csehország, 8,44
  2. Pozsony, Szlovákia, 8,16
  3. Krakkó, Lengyelország, 7,35
  4. Valencia, Spanyolország, 7,35
  5. Lisszabon, Portugália, 7.31
  6. Madrid, Spanyolország, 7.25
  7. Varsó, Lengyelország, 6.81
  8. Budapest, Magyarország, 6.73
  9. Helsinki, Finnország, 6.02
  10. Isztambul, Törökország, 5.65

A rangsor alján találjuk Párizst, Londont és Stockholmot, mindet három alatti pontszámmal. A helyezés pedig elsősorban az áraknak köszönhető, ezekben a városokban ugyanis sokkal drágább a sör, a taxi és a szállás is.

A világ tele van hihetetlen városokkal, ahol fejest ugorhatunk az éjszakai életbe. Van azonban öt olyan úti cél, ahol ezt csúcsra járatják.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

városok | Európa | éjszakai élet | buli | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom