Close
Eladó a Palais Bulles, a világ egyik legszürreálisabb épülete

Eladó a Palais Bulles, a világ egyik legszürreálisabb épülete

Antti Lovag tervezte ezt a földönkívüli buborékpalotát, amelyben Pierre Cardin lakott sokáig. Most eladó.

Dél-Franciaországban található ez az ikonikus buborékház, melyet Antti Lovag magyar születésű építész tervezett a hetvenes évek végén. Az ezerkétszáz négyzetméteres ház öt évig épült 1979 és 1984 között, első tulajdonosa Pierre Bernard volt, majd 1992-ben megvásárolta tőle Pierre Cardin divattervező – aki számos divatbemutatót is rendezett a rezidencián.

A rózsaszín, buborékokból összeálló ház olyan, mint egyfajta posztmodern aprajafalva: tíz lakosztályt foglal magában, melyeket kortárs művészek alkotásai díszítenek, emellett recepció, panoráma lounge, tágas teraszok, tavacskák, vízesések, óriási kert, medencék és egy ötszáz fős, tengerre néző auditórium is a Palais Bulles új tulajdonosáé lesz.

Egy a szabály a Palais Bulles-ben: csak semmi négyszögletes forma!

A nyolcezer-ötszáz négyzetméteres telken épült ház Alpes-Maritimes megyében, Théoule-sur-Mer domboldalánál áll, és Cannes kikötőjére tekint. A ház most eladó, az áráról viszont nincsenek információk, a buborékpalota saját weboldalán lehet rá privát árajánlatot tenni. Az biztos, hogy ilyen ház nem kerül mindennap a piacra, kíváncsiak vagyunk, ki lesz az új tulajdonos.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Forrás: Designboom)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magyar kabin uralhatja a kisházak piacát
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom