Close
Eladó a Palais Bulles, a világ egyik legszürreálisabb épülete

Eladó a Palais Bulles, a világ egyik legszürreálisabb épülete

Antti Lovag tervezte ezt a földönkívüli buborékpalotát, amelyben Pierre Cardin lakott sokáig. Most eladó.

Dél-Franciaországban található ez az ikonikus buborékház, melyet Antti Lovag magyar születésű építész tervezett a hetvenes évek végén. Az ezerkétszáz négyzetméteres ház öt évig épült 1979 és 1984 között, első tulajdonosa Pierre Bernard volt, majd 1992-ben megvásárolta tőle Pierre Cardin divattervező – aki számos divatbemutatót is rendezett a rezidencián.

A rózsaszín, buborékokból összeálló ház olyan, mint egyfajta posztmodern aprajafalva: tíz lakosztályt foglal magában, melyeket kortárs művészek alkotásai díszítenek, emellett recepció, panoráma lounge, tágas teraszok, tavacskák, vízesések, óriási kert, medencék és egy ötszáz fős, tengerre néző auditórium is a Palais Bulles új tulajdonosáé lesz.

Egy a szabály a Palais Bulles-ben: csak semmi négyszögletes forma!

A nyolcezer-ötszáz négyzetméteres telken épült ház Alpes-Maritimes megyében, Théoule-sur-Mer domboldalánál áll, és Cannes kikötőjére tekint. A ház most eladó, az áráról viszont nincsenek információk, a buborékpalota saját weboldalán lehet rá privát árajánlatot tenni. Az biztos, hogy ilyen ház nem kerül mindennap a piacra, kíváncsiak vagyunk, ki lesz az új tulajdonos.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Forrás: Designboom)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom