Életveszélyessé vált a tömeg az egyik olasz sétálóutcában

Mindig is népszerű volt a turisták körében a nápolyi San Gregorio Armeno, vagyis a pásztorok utcája, ahol különböző giccses, bizarr és érdekes tárgyakat lehet kapni, a karácsonyra készülve például rengeteg betlehem közül válogathatunk, de politikusokról és focistákról készült kis szobrokból is gazdag a kínálat.

A felhőtlen nézelődést azonban gyakran beárnyékolja a tömeg, az utca pedig az elmúlt években annyira túlzsúfolttá vált, hogy az a városi tanács szerint már veszélyes, mert az emberek bent ragadhatnak a gyalogos dugóban.

Többek között ilyen utcarészlet-makettekre lehet szert tenni

Így aztán a legforgalmasabb időszakokra

rendőri felügyelet mellett egyirányúsítják az utcát először most hétvégén,

majd december 7. és 11. illetve 17. és 23. között reggel 9-től este 9-ig. Szenteste reggel 9-től délután 3-ig tart majd a korlátozás.

Az utcán nem lehet majd a Via dei Tribunali felől lefelé haladni, csak a Via San Biagio dei Librai utcától vagy Spaccanapolitól, alulról felfelé lehet végigmenni rajta. Ha ez nem bizonyul elegendőnek a zsúfoltság kezelésére, a rendőrség teljes egészében le is zárhatja az utcát a Via San Biagio dei Librai egy szakaszának eltorlaszolásával.

Az egyirányúsítás ötlete már 2019-ben felmerült, és 2020-21-ben alkalmazták is, hogy megkönnyítsék a szükséges távolságtartást, most pedig úgy tűnik, újra szükség van a bevezetésére, miután Nápolyt valósággal megrohanták a turisták az idén. December első hetében a hotelek foglaltsága nyolcvan százalékos volt, a mostani munkaszüneti napra, a december 8-i szeplőtelen fogantatás ünnepére pedig a város kiteheti a megtelt táblát.

Nápoly persze nemcsak az utcáiról és a pizzájáról, hanem valami másról is híres.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

sétálóutca | nápoly | veszély | karácsony | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom