Close
Életveszélyessé vált a tömeg az egyik olasz sétálóutcában

Életveszélyessé vált a tömeg az egyik olasz sétálóutcában

Mindig is népszerű volt a turisták körében a nápolyi San Gregorio Armeno, vagyis a pásztorok utcája, ahol különböző giccses, bizarr és érdekes tárgyakat lehet kapni, a karácsonyra készülve például rengeteg betlehem közül válogathatunk, de politikusokról és focistákról készült kis szobrokból is gazdag a kínálat.

A felhőtlen nézelődést azonban gyakran beárnyékolja a tömeg, az utca pedig az elmúlt években annyira túlzsúfolttá vált, hogy az a városi tanács szerint már veszélyes, mert az emberek bent ragadhatnak a gyalogos dugóban.

Többek között ilyen utcarészlet-makettekre lehet szert tenni

Így aztán a legforgalmasabb időszakokra

rendőri felügyelet mellett egyirányúsítják az utcát először most hétvégén,

majd december 7. és 11. illetve 17. és 23. között reggel 9-től este 9-ig. Szenteste reggel 9-től délután 3-ig tart majd a korlátozás.

Az utcán nem lehet majd a Via dei Tribunali felől lefelé haladni, csak a Via San Biagio dei Librai utcától vagy Spaccanapolitól, alulról felfelé lehet végigmenni rajta. Ha ez nem bizonyul elegendőnek a zsúfoltság kezelésére, a rendőrség teljes egészében le is zárhatja az utcát a Via San Biagio dei Librai egy szakaszának eltorlaszolásával.

Az egyirányúsítás ötlete már 2019-ben felmerült, és 2020-21-ben alkalmazták is, hogy megkönnyítsék a szükséges távolságtartást, most pedig úgy tűnik, újra szükség van a bevezetésére, miután Nápolyt valósággal megrohanták a turisták az idén. December első hetében a hotelek foglaltsága nyolcvan százalékos volt, a mostani munkaszüneti napra, a december 8-i szeplőtelen fogantatás ünnepére pedig a város kiteheti a megtelt táblát.

Nápoly persze nemcsak az utcáiról és a pizzájáról, hanem valami másról is híres.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

veszély | sétálóutca | olaszország | nápoly | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram