Ezért nem jó ötlet otthon elkészített ételt magunkkal vinni a repülőre

Sokan előre elkészített ételt csomagolunk magunknak egy repülőútra, ami teljesen érthető, mivel a reptéri ételek és italok árai köztudottan nem túl barátiak. Első látásra remek megoldásnak tűnik, ám nem minden szempontból az.

Egy korábbi légiutas-kísérő szerint egészségügyi okokból nem tanácsos ilyen kaját magunkkal vinni a fedélzetre.

– Gondoljunk csak arra, mennyi időbe telik, amíg eljutunk otthonról a repülőtérre, majd a terminálon keresztül a gépre. Előfordulhat, hogy az étel akár öt-hat órán át izzad a táskában pihenő dobozban, mielőtt a repülőgépen elővesszük és elfogyasztjuk.

Ez potenciálisan gyomorproblémákkal járhat, ami tönkreteheti a megérkezést követő napokat.

– Lehet, hogy sokba kerül a reptéri étkezés, vagy vásárolni valamit a fedélzeten, de biztosak lehetünk benne, hogy azok az ételek legalább a hűtőből érkeznek, vagy ott és akkor készítik el. Ráadásul így megkímélhetjük a többi utast is a szagos ételektől, mert még a legfinomabb sajtos szendvics is elkezd egy kicsit büdösödni, ha néhány órára egy dobozban rekedt – mondja.

– Ez nem azt jelenti, hogy felejtsük el az összes ételvariációt, de gondoljunk ezekre a szagokra, és arra, hogy mi az, ami a legkevésbé irritálja a többi utast. Aki saját ételt szeretne magával vinni a repülőre, az válasszon mondjuk egy pohár instant tésztát – tanácsolja a szakember.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

repülő | repülés | fedélzet | tanács | előkészített

FOLYTASD EZZEL

Hat fantasztikus hely Horvátországban, amit ősszel meg kell nézni

Mobiladatokból derül ki, hol mennyit nyaralnak a magyarok

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom