Ezért nem jó ötlet otthon elkészített ételt magunkkal vinni a repülőre

Sokan előre elkészített ételt csomagolunk magunknak egy repülőútra, ami teljesen érthető, mivel a reptéri ételek és italok árai köztudottan nem túl barátiak. Első látásra remek megoldásnak tűnik, ám nem minden szempontból az.

Egy korábbi légiutas-kísérő szerint egészségügyi okokból nem tanácsos ilyen kaját magunkkal vinni a fedélzetre.

– Gondoljunk csak arra, mennyi időbe telik, amíg eljutunk otthonról a repülőtérre, majd a terminálon keresztül a gépre. Előfordulhat, hogy az étel akár öt-hat órán át izzad a táskában pihenő dobozban, mielőtt a repülőgépen elővesszük és elfogyasztjuk.

Ez potenciálisan gyomorproblémákkal járhat, ami tönkreteheti a megérkezést követő napokat.

– Lehet, hogy sokba kerül a reptéri étkezés, vagy vásárolni valamit a fedélzeten, de biztosak lehetünk benne, hogy azok az ételek legalább a hűtőből érkeznek, vagy ott és akkor készítik el. Ráadásul így megkímélhetjük a többi utast is a szagos ételektől, mert még a legfinomabb sajtos szendvics is elkezd egy kicsit büdösödni, ha néhány órára egy dobozban rekedt – mondja.

– Ez nem azt jelenti, hogy felejtsük el az összes ételvariációt, de gondoljunk ezekre a szagokra, és arra, hogy mi az, ami a legkevésbé irritálja a többi utast. Aki saját ételt szeretne magával vinni a repülőre, az válasszon mondjuk egy pohár instant tésztát – tanácsolja a szakember.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

repülő | fedélzet | tanács | repülés | előkészített

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom