Elszabadult katonalovak vágtattak a turistákkal zsúfolt belvárosban Londonban

Az incidens a brit főváros leglátogatottabb belső negyedében történt.

A szerda délutánig elhangzott hatósági beszámolók szerint a Household Cavalry vagyis a brit hadsereg egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Az egység a Buckingham-palota III. Károly király első számú londoni hivatala közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak valószínűleg egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

A hétfős lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult öt ló London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodort el és járművekben köztük egy városnéző buszban okozott jelentős károkat. A londoni mentőszolgálat szerda délutáni beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani; állapotukról egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás. A sérültek között van az egyik katona, akit lova levetett hátáról.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők állítottak meg. Az incidens közben legalább két ló is megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagytermetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

katonalovak | london | lovak | | elszabadult

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom