Close
Bárcsak itthon is ott járnánk már, ahol most a hollandok tartanak

Bárcsak itthon is ott járnánk már, ahol most a hollandok tartanak

A járványügyi helyzet javulása miatt a holland kormány enyhített néhány, a koronavírus terjedését lassító intézkedésen. A döntés alapján szerdától újra kinyithatnak a színházak, a mozik és a könyvtárak, valamint az állatkertek, vidámparkok és az erotikus bárok.

A rendelet értelmében a beltéri helyiségekkel rendelkező közterületeken legfeljebb harminc ember tartózkodhat egyszerre.

További enyhítéseket jelentettek be a kötelező karantén időtartamával kapcsolatban is, amely tíz nap helyett öt napra rövidül.

A döntés szerint a háztartások egy helyet már akár három embert is fogadhatnak. A légzőszerveket eltakaró maszk viselése azonban – jelentette be a kormány – december elsejétől kötelező lesz a belső tereken.

“Az új fertőzések száma továbbra is magas, de a tendencia csökkenő, ami jó jel” – mondta Mark Rutte holland miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján.

Az országban az egészségügyi közszolgálat keddi statisztikai adatai szerint tizennégy százalékkal, az előző héten pedig negyvenkét százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Kedden 4302 új esetet rögzítettek, míg a járványban nyolcvanhatan haltak meg, ami tizenöt százalékos visszaesést jelent az előző hét adataihoz képest.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

koronavírus | intézkedések | járvány | enyhítés | hollandia

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram