Kezdődik a minden évben várva várt eperszezon, ami isteni turmixokat, süteményeket és gyümölccsel dúsított salátákat kínál.
Az eper nemcsak finom, de rendkívül egészséges gyümölcs is, így rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott a kiegyensúlyozott étrend részeként. Azt azonban kevesen tudják, hogy az eper étrendbe történő beiktatása különösen fontos a krónikus betegségek, így
a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének szempontjából.
Az eper kiváló antioxidáns, így gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik a banánhoz hasonlóan, ennek köszönhetően pedig a kutatások szerint segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a trombózis kialakulását,
sőt, még az agy működését is serkenti.
Az epret erőteljesen ajánlott lokális forrásból beszerezni, mivel ebben az esetben vitamin és tápanyagtartalma még magasabb, emellett az íze is intenzívebb. A gyümölcsöt számos módon felhasználhatjuk akkor is, ha nem szeretnénk önmagában elfogyasztani. Beletehetjük egy kevert süteménybe vagy tiramisuba, hozzáadhatjuk a salátánkhoz, de remek összetevője lehet a reggeliknek is.
Mutatjuk a két legegyszerűbbet!
Energetizáló smoothie
- 1 csésze víz vagy tej
- 1 csésze friss eper
- 1 banán
- 1 csésze nyers spenót
- 1 evőkanál őrölt lenmag
Az összes hozzávalót tegyük a turmixgépbe, amikor pedig homogén állagú lett, öntsük pohárba és fogyasszuk frissen!
Görög csemege
- 1 doboz görög joghurt
- ½ csésze friss, szeletelt eper
- 2 evőkanál dió vagy pekándió
- 1 evőkanál méz
A joghurtot kanalazzuk egy kis tálba, szórjuk rá a szeletelt epret, a zúzott diót és locsoljuk meg egy evőkanál mézzel! Tökéletes reggeli vagy tízórai egy rohanós napon.
Ebben a cikkünkben azt is eláruljuk, milyen további reggeliket készíthetünk a gyümölcs segítségével, itt pedig megosztjuk a tökéletes epres tiramisu receptjét is.
(Fotók: Getty Images)
reggeli | egészség | egészséges táplálkozás | eper | joghurt | smoothie
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!