Ezzel az egyetlen gyümölccsel számos krónikus betegség kockázata csökkenthető

Kezdődik a minden évben várva várt eperszezon, ami isteni turmixokat, süteményeket és gyümölccsel dúsított salátákat kínál.

Az eper nemcsak finom, de rendkívül egészséges gyümölcs is, így rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott a kiegyensúlyozott étrend részeként. Azt azonban kevesen tudják, hogy az eper étrendbe történő beiktatása különösen fontos a krónikus betegségek, így

a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének szempontjából.

Az eper kiváló antioxidáns, így gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik a banánhoz hasonlóan, ennek köszönhetően pedig a kutatások szerint segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a trombózis kialakulását,

sőt, még az agy működését is serkenti.

Az epret erőteljesen ajánlott lokális forrásból beszerezni, mivel ebben az esetben vitamin és tápanyagtartalma még magasabb, emellett az íze is intenzívebb. A gyümölcsöt számos módon felhasználhatjuk akkor is, ha nem szeretnénk önmagában elfogyasztani. Beletehetjük egy kevert süteménybe vagy tiramisuba, hozzáadhatjuk a salátánkhoz, de remek összetevője lehet a reggeliknek is.

Mutatjuk a két legegyszerűbbet!

Energetizáló smoothie
  • 1 csésze víz vagy tej
  • 1 csésze friss eper
  • 1 banán
  • 1 csésze nyers spenót
  • 1 evőkanál őrölt lenmag

Az összes hozzávalót tegyük a turmixgépbe, amikor pedig homogén állagú lett, öntsük pohárba és fogyasszuk frissen!

Görög csemege
  • 1 doboz görög joghurt
  • ½ csésze friss, szeletelt eper
  • 2 evőkanál dió vagy pekándió
  • 1 evőkanál méz

A joghurtot kanalazzuk egy kis tálba, szórjuk rá a szeletelt epret, a zúzott diót és locsoljuk meg egy evőkanál mézzel! Tökéletes reggeli vagy tízórai egy rohanós napon.

Ebben a cikkünkben azt is eláruljuk, milyen további reggeliket készíthetünk a gyümölcs segítségével, itt pedig megosztjuk a tökéletes epres tiramisu receptjét is.

(Fotók: Getty Images)

eperszezon | reggeli | kiegyensúlyozott táplálkozás | joghurt | egészség | eper

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom