Close
Egy használaton kívüli vasútvonalon bringázhatsz majd Olaszország egyik legszebb részén

Egy használaton kívüli vasútvonalon bringázhatsz majd Olaszország egyik legszebb részén

A kerékpározás határozottan rengeteg pozitívummal jár: nemcsak olcsóbb, egészségesebb és alkalmanként gyorsabb, mint a tömegközlekedés, hanem remek nyaralási program is.

Hamarosan egy epikus kerékpárút fut majd végig Olaszországban az Adriai-tenger partján, melyet a kezdő bringások is nyugodtan bevállalhatnak.

Az újonnan épülő Via Verde dei Trabocchi kerékpárutat egy régi vasútvonalon alakítják ki. Ez azt jelenti, hogy a negyvenkét kilométeres szakasz kellemesen sík marad végig, miközben Francavilla al Mare-tól a szintén bájos Vasto városáig kanyarog.

Útközben történelmi kikötők, festői halászfalvak, érintetlen strandok, rengeteg, kiváló ételeket kínáló hely és mindenféle természeti szépségek mellett lehet eltekerni – és persze megállni pihenni.

A profi kerékpározás rajongói pedig a közeli Cesenaticóban felkereshetik a Marco Pantani Múzeumot, amelyet az évekkel ezelőtt elhunyt legendás versenyző emlékének szenteltek.

A kerékpárutat 2022 tavaszán adják át, bővebb információkért ide érdemes kattintani.

A pazar útvonalakon kanyargó Tour de France és hasonló versenyek mindig kedvet csinálnak az embernek egy kiadós kerékpártúrához. Szerencsére egy mezei bringásnak nem kell napi háromszáz kilométert letekernie ahhoz, hogy élvezze Európa legszebb vidékeit, és nem szükséges éjjel-nappal a nyeregben ülnie sem. Könnyebbé teheti a dolgát, ha alkalmanként vonatra pattanva engedélyez magának és a járgánynak egy kis pihenőt. Ajánlunk néhány, vasúton könnyen megközelíthető szakaszt Skóciától Katalóniáig.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

kerékpárút | vasútvonal | olaszország | Via Verde dei Trabocchi | új

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram