Close
Egy használaton kívüli vasútvonalon bringázhatsz majd Olaszország egyik legszebb részén

Egy használaton kívüli vasútvonalon bringázhatsz majd Olaszország egyik legszebb részén

A kerékpározás határozottan rengeteg pozitívummal jár: nemcsak olcsóbb, egészségesebb és alkalmanként gyorsabb, mint a tömegközlekedés, hanem remek nyaralási program is.

Hamarosan egy epikus kerékpárút fut majd végig Olaszországban az Adriai-tenger partján, melyet a kezdő bringások is nyugodtan bevállalhatnak.

Az újonnan épülő Via Verde dei Trabocchi kerékpárutat egy régi vasútvonalon alakítják ki. Ez azt jelenti, hogy a negyvenkét kilométeres szakasz kellemesen sík marad végig, miközben Francavilla al Mare-tól a szintén bájos Vasto városáig kanyarog.

Útközben történelmi kikötők, festői halászfalvak, érintetlen strandok, rengeteg, kiváló ételeket kínáló hely és mindenféle természeti szépségek mellett lehet eltekerni – és persze megállni pihenni.

A profi kerékpározás rajongói pedig a közeli Cesenaticóban felkereshetik a Marco Pantani Múzeumot, amelyet az évekkel ezelőtt elhunyt legendás versenyző emlékének szenteltek.

A kerékpárutat 2022 tavaszán adják át, bővebb információkért ide érdemes kattintani.

A pazar útvonalakon kanyargó Tour de France és hasonló versenyek mindig kedvet csinálnak az embernek egy kiadós kerékpártúrához. Szerencsére egy mezei bringásnak nem kell napi háromszáz kilométert letekernie ahhoz, hogy élvezze Európa legszebb vidékeit, és nem szükséges éjjel-nappal a nyeregben ülnie sem. Könnyebbé teheti a dolgát, ha alkalmanként vonatra pattanva engedélyez magának és a járgánynak egy kis pihenőt. Ajánlunk néhány, vasúton könnyen megközelíthető szakaszt Skóciától Katalóniáig.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

olaszország | vasútvonal | bringa | Via Verde dei Trabocchi | kerékpárút

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom