Egy krémesen lágy panna cottánál el sem tudunk képzelni jobb tavaszi desszertet.
Hozzávalók:
- 200 ml tej
- 200 mé tejszín
- 5 g zselatinpor
- 1/4 csésze cukor
- 1 tk vaníliaaroma
Az eperszószhoz:
- 450 g friss eper
- 2 ek víz
- 70 g cukor
Elkészítése:
- A zselatint két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd öt-tíz percre félretesszük.
- Egy közepes serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Öt percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a zselatint is.
- Adagoljuk poharakba, és hagyjuk hűtőben állni legalább négy órát!
- Készítsük el az eperszószt! Daraboljuk fel az epreket, tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vizet! Amikor felforrt, egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrő segítségével távolítsuk el a magokat is a szószból!
- Tálalás előtt öntsük az epermártást a panna cottára, és friss gyümölcsdarabokkal díszítsük!
Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.
(Fotók: Getty Images)
recept | desszert | epres | édesség | panna cotta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!