Epres panna cottával aranyozd be a napod!

Egy krémesen lágy panna cottánál el sem tudunk képzelni jobb tavaszi desszertet.

Hozzávalók:

  • 200 ml tej
  • 200 mé tejszín
  • 5 g zselatinpor
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Az eperszószhoz:

  • 450 g friss eper
  • 2 ek víz
  • 70 g cukor

Elkészítése:

  1. A zselatint két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd öt-tíz percre félretesszük.
  2. Egy közepes serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Öt percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a zselatint is.
  3. Adagoljuk poharakba, és hagyjuk hűtőben állni legalább négy órát!
  4. Készítsük el az eperszószt! Daraboljuk fel az epreket, tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vizet! Amikor felforrt, egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrő segítségével távolítsuk el a magokat is a szószból!
  5. Tálalás előtt öntsük az epermártást a panna cottára, és friss gyümölcsdarabokkal díszítsük!

Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.

(Fotók: Getty Images)

recept | desszert | epres | édesség | panna cotta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom