Eperrel emelheted még magasabb szintre az olaszok kedvenc desszertjét

Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.

Hozzávalók:

  • 2 ek narancslikőr
  • 2 tk balzsamecet
  • ⅛ tk só
  • 50 dkg friss eper felszeletelve
  • ½ csésze kristálycukor
  • ¼ csésze eperlekvár
  • 4 nagy tojássárgája
  • 1 ¼ csésze tejszínhab
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 doboz babapiskóta

Elkészítése:

  1. A likőrt, a balzsamecetet, a sót, a szeletelt epret és 3 evőkanál cukrot egy közepes tálban összekeverjük, és hagyjuk állni, míg a gyümölcs egy kevés levet nem ereszt. A felét turmixgépben pürésítjük, hozzáadjuk az eperlekvárt, és homogén állagúra turmixoljuk. A pürésített keveréket összekeverjük a megmaradt eprekkel és félretesszük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Elektromos keverővel felverjük a tojások sárgáját és a maradék cukrot, majd szintén félretesszük.
  3. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét és a narancs reszelt héjat, végül hozzákeverjük a cukros tojássárgáját is.
  4. Az epervelőbe kissé beleforgatjuk a babapiskótát, majd egy tálban, vagy poharakban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Elsőként az edény aljára egy kis epervelő kerül, rá egy réteg babapiskóta, ezt követően jöhet a mascarpone. Ezt a sorrendet ismételjük addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A desszertet letakarjuk és hűtőben 8-12 órán át pihentetjük. Tálaláskor a tiramisu tetejét eperdarabokkal díszítjük.

Még az is ismeri a legfinomabb olasz desszerteket, aki nem is édesszájú: a tiramisu, a panna cotta például az egész világon nagy kedvencek, éttermekben is előszeretettel készítik őket záróakkordnak, függetlenül attól, hogy olasz vagy más tematikájú étteremről beszélünk. Édességeik azonban messze nem álltak meg itt, fantasztikus tésztákat, krémeket készítenek.

(Fotók: Getty Images)

édesség | eper | gasztronómia | tiramisu | desszert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom