Erre a tárlatra alig lehet bejutni, de most online mégis menni fog

Ezt a kiállítástervet is keresztbe húzta a járvány, mégsem fogunk lemaradni róla. Kuszama Jajoi (Yayoi Kusama) szemet és fület stimuláló Infinity Room kiállítása most online tekinthető meg, a Los Angeles-i The Broad kortárs múzeum jóvoltából. 

Folytatódnak a múzeumok és galériák kultúramentő mozgalmai, és most beszállt a nyugati part egyik legmeghatározóbb kortárs művészettel foglalkozó intézménye is. A The Broad jóvoltából a tükrökkel és millió fényforrás segítségével világűr illúzióját adó tárlat – melynek népszerűsége miatt harminc másodperces szelfiszabályt kellett hozni – most elérhető online is.

Mi is megírtuk, hogy a kilencvenegy éves, még ma is aktív művész kiállítása májustól a londoni Tate-be költözött volna, de a helyzetre való tekintettel ezeket a terveket is jegelték. Az Infinite Drone néve keresztelt online projekt az új módja, hogy az otthonunkból tapasztaljuk meg az élményt. Kicsit másképp, de fotókon túllépve, audiovizuálisan. Tervek szerint a jövőben különböző zeneszerzők közreműködésével fogják változatossá tenni a videókat.

Ez is érdekelhet:

Kiállítás nélkül is lehet múzeumot csinálni!

A magyarországi múzeumok többsége gyorsan reagált a koronavírus-járvány miatt drasztikusan megváltozott működési lehetőségekre.

(Forrás: Getty Images, Tate Modern) 

stream | yayoi kusama | the broad | múzeum | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom