Ilyen, amikor egyszerre van éjszaka és nappal az Északi-tengernél

Az északi fény számtalan különleges jelenséget produkál, jellemzően késő ősztől kora tavaszig. Egy májusi napon készült az alábbi videó is, amin nem színekkel vagy furcsa alakzatokkal kápráztat el a jelenség, hanem azzal, hogy nyugat felé fordulva még nappal, keletre nézve éjszaka van, ugyanabban az időben.

Egy hónapja Magyarországon is mesés fényeket varázsolt az égboltra a sarki fény. A fényszennyezéstől mentesebb helyeken percekig látható volt a rózsaszín derengés, amit részben a vártnál is erősebb – utoljára 2003 novemberben előforduló –, G5 fokozatú geomágneses vihar okozott.

A jelenséget ugyanakkor a világ számos pontján megfigyelték, így a névadó északi tájakkal ellentétben jóval délebbre, például Barcelonában is – erről is készítettünk egy válogatást.

(Nyitókép: északi-fény az Északi-tengeren, a norvégiai Bodønél – fotó: Unsplash)

északi sarkkör | északi fény | aurora borealis | északi-tenger

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom