Close
Ezeken a népszerű nyaralóhelyeken betegszel meg a legnagyobb valószínűséggel

Ezeken a népszerű nyaralóhelyeken betegszel meg a legnagyobb valószínűséggel

A Forbes összeállította az úgynevezett Advisor Travel Bug Index alapján a világ huszonöt legrosszabb úti célját, melyen csupa olyan helyek szerepelnek, ahol hatalmas a kockázata annak, hogy a turisták megbetegednek.

A lista összeállításához a Forbes több mint 2,4 millió Tripadvisor-véleményt tekintett át, és kifejezetten az emésztőrendszeri megbetegedésekre vonatkozó kulcsszavakat, így többek között a „szalmonella”, az „e-coli” és az „ételmérgezés” kifejezéseket szemlézték, hogy aztán az egyes úti célokat rangsorolják.

A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a Dominikai Köztársaságban található

Punta Canában van a legnagyobb az esélye annak, hogy megbetegedjünk.

Ezt követte az egyiptomi Sharm El Sheik és a Zöld-foki-szigeteken található Sal szigete.

Íme, a világ tíz helye, ahol a legnagyobb valószínűséggel megbetegedhetünk:

  1. Punta Cana, Dominikai Köztársaság
  2. Sharm El Sheikh, Egyiptom
  3. Sal, Zöld-foki-szigetek
  4. Playa del Carmen, Mexikó
  5. Cabo San Lucas, Mexikó
  6. Bali, Indonézia
  7. Hurghada, Egyiptom
  8. Tulum, Mexikó
  9. Boa Vista, Zöld-foki-szigetek
  10. Cancun, Mexikó

A vállalat ugyanezzel a módszerrel megvizsgálta a népszerű európai úti célokat is.

A legnagyobb valószínűséggel a spanyol Benidorm városában, Londonban és a bulgáriai Naposparton kaphatunk el valamilyen betegséget,

de szintén nagy ennek a kockázata Párizsban, Tenerifén, Menorcán és Mallorcán, Rómában és Görögországban Zantén és Míkonoszon.

Érdemes megfontolni azt is, mit eszünk a repülőn és egy hajós körutazáson. Erre vonatkozóan ebben és ebben a cikkünkben adunk hasznos tanácsokat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

e-coli | nyaralás | szalmonella | város | nyaralóhely

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram